En iyi saç ilacı

En iyi saç ilacı
Saç dökülmesi konusunda her geçen gün bir çok ilaç piyasada satışa sunulmaktadır.Bunun içinse sanırım en fazla ilaçta saç dökülmesi konusunda üretilmektedir.Bu ilaçlardan ne yazıkki pek azı saç dökülmesinde etkinliği vardır.Dünyada etkinliği kanıtlanmış ilaç sayısı üçtür, bunun dışındaki ürünler beklentileri karşılmatan çok uzaktır. Saç dökülmesi tedavisinin kesin bir tedavisi olmaması sebebiylede bu durum piyasada büyük bir pazar oluşturmaktadır. Bu pazarın büyüklüğüde bazı kişileri iştahını kabartmaktadır, buna bağlı olarak hiçbir işe yaramayan yüzelerce ürün eczane raflarını doldurmakta hatta bazen vur kaç taktiği ve abartılı reklamlar ile internet sitelerinde yayınlanmaktadır.
Dünyada etkinliği kanıtlanmış ilaç sayısı üçtür bunları sadece Cilttedavisi.net farkıyla sizlere açıklayacağım.
  • Minoxidil ;
Minoxidil ilk üretildiğinde tansiyon hapı olarak kullanılmış ve kullanan kişilerde kıllanma yapması sebebiyle bu hap toplatılmış  ve daha sonra saç dökülmesi tedavisinde losyon olarak üretilmeye başlanmıştır.Minoxidilin kadınlar için %2 ve erkekler içinse %5 olarak üretilir.Piyasada minoxidilin farklı ürünleri mevcuttur, bunlar ragaine foam, rogaine solusyon,kırkland minoxidil, minoxil forte,rogan minoxil, arak minoxidil, pakdarou minoxil gibi markalarla satılır.Bu ürünleri satın alırken sahtelerine karşı dikkat edilmesi gerekir.Rogaine üçlü solusyon 180tl alabildiğiniz gibi sadece 50 tl’yede alabilirsiniz, buna benzer bu maddeyi içeren minoxil spreyin fiyatı 50tl iken 23tl ye satan yerler vardır, bu fiyat farkına dikkat etmeniz gerekir.
  • Finasterid ;
Finasterid aslen prostat hastalığı için üretilmiş bir ilaçtır kullanan kişilerde saç çıkarrtığı gözlenince daha düşük dozda (1mg) genetik saç dökülnesi tedavisinde kullanılmaya başlanmış, daha sonra propacia saç dökülmesi hapı olarak satılmaya başlanmıştır.Finasterid kullanımında yan etkisi vardır.Bu yanetkilerden en ciddisi cinsellik üzerinde yaptığı yanetkilerdir.Bu yanetkiler sebebiyle kullanımı sınırlı kalmaktadır. Finasteride menopoz yaşıdaki kadınlar dışında doğurgan yaştaki kadınlar asla kullanmamalıdır ve bu ilaca dokunmalarıda sakıncalıdır.Piyasada propecia 1 mg ve proscar 5 mg diye tabletler olarak eczanelerde satılmaktadır.Minoxidille birlikte kullanımı önerilmektedir birlikte kullanımı halinde başarı alma oranı daha yüksektir.
  • Procapil ;
Genetik saç dökülmesi tedavisinde özel olarak geliştirilmiş bir hammaddedir.Minoxidil gibi saç kökünün tekrar beselnmesini sağlar ve bölgesel olarak Dht hormonlarını saç köklerinde uzaklaştırır.Procapil saçların tekrar beslenmesini sağladığı gibi DHT engelleyici özelliğide vadrdır, bu yönüylede minoxidilden biraz daha üstündür. Ürün satışında piyasada farklı şekillerde abartılı oranlarda yada içinde ne kadar procapil olduğu belli olmayan bazı ürünlerde vardır üretici ve satış kanalları güvenilir ürünler alınmalıdır.
  • Saw Palmetto
Saw palmetto (sabal meyvesi) cüce palmiye meyvesinden üeretilir.Prostat bezinin iyi huylu prostat büyümesinde başarılı olarak kullanılır.Aynı zamanda genetik saç dökülmesinde de etkili olduğu bilinmektedir.Saw palmetto kullanımı günde sabah ve akşam 2 tane olmak üzere 160mg fatty acid içeren kapsulleri kullanılması gerekir, 4 ile 8 ay arasında kullanılırsa saç dökülmesini azaltır.

Yorumlar