İğneli Radyofrekans Nedir ?

İğneli Radyofrekans Nedir ?

Güneş , stres, yer çekimi gibi etkenler sebebiyle elastikiyetini kaybeden cildimizde sarkmalar, ne yazık ki yıllar içinde  kırışıklıklar oluşturuyor. Bazen de cilt üzerinde ergenlik döneminden kalan akne izleri, skarlar ve geniş gözenekler aynaya baktığımızda kendimizi mutsuz etmemizi sağlıyor. Aslında kadın ya da erkek olsun her birimiz aynanın karşısına geçip yüzümüzde beğenmediğimiz yönlerimizi saatlerce incelemişizdir. Kimimiz zamanın bize kaybettirdiklerine bakarak ellerimizle yanaklarımızı ve kaşlarımızı kaldırıp kırışıksız ve daha düzgün bir yüze nasıl sahip oluruz diye düşünmüşüzdür. Sağlıklı  ve ışıltılı bir  cilde sahip olmak  isteyen kadınlar ve erkekler için,  son yıllarda estetik dünyasının güzel buluşları sayesinde, cilt gençleşme yöntemleriyle , sizinde tekrar  kendinizi aynaya tebessümle bakmanızı sağlıyoruz…  Bazen her birimiz aynanın karşısına geçip yüzümüzde beğenmediğimiz yönlerimizi saatlerce inceleriz. Zamanın bize kaybettirdiklerine bakarak ellerimizle yanaklarımızı ve kaşlarımızı kaldırıp daha düzgün bir yüze nasıl sahip oluruz diye düşünmüşüzdür…   Neden yüzümüz daha çabuk etkilenir diye soracak olursanız, aslında bunun iki nedeni bulunmaktadır;
  • Genetik faktörler
  • Çevresel Faktörler
Çevresel faktörlerden kastımız yaşadığımız çevresel (iklim, yaşam tarzı, beslenme, stres vb) koşullardır…  Özellikle teknolojinin hayatımıza daha fazla girmesi ve strese bağlı olarak gelişen koşullarda bedenimizde bir takım stres hormonları salgılar. Bu hormonlar cilt yapımıza negatif sinyaller göndererek kolajen ve elastin miktarlarında azalmalara sebep olur. Mimik kaslarının çok fazla hareket ettirilmesi, uyku düzeninin olmaması, sigara içilmesi, kuru cilt yapısı ve cilt yapısındaki yağlanma azlığı bazende cildin yağ sebumun artması gibi faktörler de negatif bir katkı sağlamaktadır.
İğneli radyofrekans cihazın her hastaya özel başlığı , ucunda 49 adet altın iğne başlıkları bulunmaktadır. Cildin yüzeyine zarar vermeden cilt yapısına göre cildin deri altına 0,5mm den 4 mm kadar inilebilen bir uygulamadır. Hem iğnelerin meydana getirdiği mikro hasar , hemde cildin altında oluşturduğu radyofrekans enerjinin oluşturduğu ısı sayesinde cilt hafif hasarla sonrasında yapılanıp  cilt kendi kendini yenilemeye başlıyor. Bu uygulama 3 defa 15 günde bir defa uygulanıyor.  Uygulama seansları 20- 30 dk sürüyor.  Ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerinin  çoğu kolajeni  hedefliyor. Kolajen üretimini arttırarak cildin kaybettiklerini geri vermek için üretilen bir teknolojidir. Cilt tedavilerinde akne skar ve leke tedavilerinde  iğneli radyofrekans yöntemi ve  bitkisel kök hücre ürünlerle desteklendiğinde  sonuçların gözle görünür değişiklikler fark edilir.

Yorumlar