Kalmosan Losyon Nedir ?

Kalmosan Losyon Nedir ?
İlacın içerisinde bulunan Kalamin hafif astrenjan ve kaşıntıyı önleyen – iyileştiren; Kafur ağrı kesici; Çinko oksit hafif antiseptik; Gliserin ise yumuşatıcı özellik gösterir.
İlacın içerisindeki bileşenler;
Difenhidramin HCI1 g, kalamin 10 g, çinko oksit 5 g, kafur 1 g, gliserin 15 g
Ambalaj: 100 mL’lik şişe.

Kalmosan losyon ne için kullanılır

Böcek sokması, basit cilt tahrişlerine bağlı kaşıntı ve ağrının geçici olarak giderilmesinde kullanılır.
Uyarılar;
  • Bileşimdeki maddelere karşı aşırı duyarlığı olanlarda kullanılmamalıdır. MAO inhibitö-rü ilaç kullanan hastalarda difenhidramin kullanımı kontrendikedir.
  • Difenhidramin içeren ürünler, hekim denetimi altında olmadıkça, su çiçeğinde kullanılmamalıdır. Isırgan otu tahrişi, güneş yanığı, kabarmış ve sulanmışlezyonlar, geniş vücut alanları üzerine uygulanmamalı, önerilenden daha sık kullanılmamalıdır. Yanma hissi, kızarıklık ve cilt döküntüleri oluştuğunda tedaviye son verilmelidir.
  • Kalmosan losyonu kabarmış ve sulanmış cilt yüzeylerine, hasar görmüş cilde ve geniş vücut alanlarının üzerine uygulamayın.
  • Eğer rahatsızlık ilerlerse, belirtiler 7 günden fazla sürerse veya birkaç gün içinde tekrarlarsa, ilaç kullanımını durdurunve doktorunuza başuvurun.
  • Kalmosan losyonu 2 yaşından küçük çocuklarda doktor denetimi altında kullanın.

Hamile ya da Emzirme Döneminde Kalmosan losyon Kullanabilir mi?

Bu ilacın hamilelerde ve emziren annelerde kullanımına ilişkin güvenilirliği tespit edilmemiştir. Hamileyseniz veya tedavi dönemindeki tarihlerde gebe kalmayı planlıyorsanız  mutlaka doktorunuza söyleyin. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayın.

Kalmosan losyon Nasıl Kullanılır 

Kalmosan losyonu  size reçete ile belirtildiği şekilde kullanın.  Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayın. Kullanım direktiflerine uymalısınız.
Losyon formda hazırlanan ilacınızı kullanmadan önce iyice çalkalayın. Bir miktar ilacı avucunuza dökün ve ilgili bölgeye hafifçe sürün. Eğer ilacı sürdğünüz bölgeden temizlemek isterseniz bol su ile yıkayın.
Tedavi yapacağınız bölgenin bütünüyle kaplanmasına yetecek kadar ilacı sürün.
Eğer rahatsızlık durumu ilerlerse, belirtiler 7 günden fazla sürerse veya birkaç gün içinde yeniden tekrarlarsa,  ilaç kullanımını durdurun ve doktorunuza başvurun.

Kalmosan losyon Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi birine acil sağlık yardımı isteyin: ürtiker (kurdeşen), nefes almada zorluk, yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.
Hafif yan etkiler de görülebilir bunlar,
  • İlacın uygulandığı bölgede itihaplanma,
  • İlacın uygulandığı bölgede kaşıntı,
  • Işığa duyarlılık gösterme.

Yorumlar