Konazol Şampuan Nedir ?

Konazol Şampuan Nedir ?

Saçlarda normalden daha fazla kepek , yağlanma, kabuklanma ve mantar sorunu varsa bunları normal bir şampuanla geçirmeniz mümkün değildir. Bu tip hastalıkların tedavisi için üretilmiş ve içerisinde ketakonazol diğe tabir edilen mantar öldüren bir madde bulunan bir şampuan kullanmalısınız. Yoğun kepek ve bunun sebebi oluşabilecek hassalıklar düzelse bilr kalıcı bir tedavi olmaz. Sürekli tekrarlayarak serboreik dermatit ve yoğun kepek sorunu ilerki zamanlarda kendiliğinden ortaya çıkabilir. Bu tür hatalıkların tedavisi için daha etkili ürünler kullanılması gerekir.

Konazol Şampuan Nasıl Kullanılır

Saçlarınızı yıkarken haftada 2 defa bu şampuanla yıkayabilirsiniz. Konazol şampuan diğer şampuanlara göre daha etkili bir şampuandır. Saç derisindeki saç sorunlarında, kepeklenme, kabuklanma, yağlanma, seboreik dermatit gibi rahatsızlıklarda kullanılabilir. Konazol şampuan boyut bakımından 100ml’dir. Saçlarınızı ilk yıkamada konazolla 2 dakika iyice kiri çıkana kadar yıkayın. Daha sonra ikinci yıkamada 5 dakika kadar saçlarınızda bekletin ve hemen ardından durulayın.  Bu şekil kullanımı etkisi bakımından daha fazla olmaktadır. Yalnız kullanımında aşırılığa kaçmayın. Hergün veya 2 güne 1 kullanırsanız cildi kurutacağı için aşırı yağlanma problemiyle karşılaşabilirsiniz. Saçlar çok sık yıkanırsa cildin nem dengesi bozulacağı için sebum hücreleri daha fazla yağ üretmye başlayacaktır. Bunun sonucunda da aşırı yağlanma oluşacaktır.
Eğer günlük saçları yıkamak zorundaysanız saç derisine zarar vermeyen organik içeriğe sahip şampuanları tercih edebilirsiniz. Sabun kullanıyorsaznız da saç derisinde kurutma etkisi göstereceği için yine yağlanma problemiyle karşılaşabilirsiniz.
Konazol Şampuan Yanetkileri
Şampuan kullanımı sırasında bölgesel yanma hissi, kaşıntı, iritasyon, saç renginde açılma ve saç derisinde aşırı kurutma yapabilir. Ancak bu yanetkilerin görülme olasılığı düşüktür. Gözlerinize yanlışklıkla kaçarsa bol su ile gözlerinizi yıkayın.
Konazol şampuan içerisinde 20mg Ketokonazol vardır. Ürün 100 ml’lik plastik şişelerde eczanelerde satılır. Doktorunuza bu şampuanı reçete ile yazdırabilirsiniz.

Yorumlar