Nizoral Şampuan Nedir ?

Nizoral Şampuan Nedir ?

Aşırı kepeklenme, yağlanma, saç derisinde kabuklanma, seboreik dermatit ve mantar gibi hastalıkların tedavisi için daha etkili bir şampuan kullanmalısınız. Bu tür cilt problemlerini normal bir şampuanla geçiremessiniz. Seboreik dermatit ve daha farklı cilt problemleri için özel olarak üretilmiş ve şampuan içerisinde ketakonazol diye mantar öldüren bir madde vardır. Yoğun saç yağlanması ve bunun sonucunda oluşabilecek diğer deri hastalıkları düzelse bile ilerki zamanla kendiliğinden tekrar ortaya çıkma durumu olduğu için  kalıcı bir tedavi yapılamaz. Örneğin seboreik dermatit gibi yağlanmayla birlikte kabuklanma oluşan hastalıklar ilerki aylarda tekrar ortaya çıkabilmektedir. Bu tip hastalıkları tedavi edebilmek için daha etkili ilaçlara gerek vardır.

Nizoral Şampuan Nasıl Kullanılır

Nizoral şampuan ile haftada  2 defa saçlarınızı yıkayabilirsiniz. İlk yıkamayı yaparken 2 dakika süresince saçınızdaki kirler yumuşar ve arınması kolay hale gelir. Daha sonra ikinci yıkamada saçlarınızı 5 dakika boyunca nizoral şampuanla yıkayın ve sonrasımda durulayın. Şampuanın saç diplerinde kalmaması için iyice durulanması gerekir. Bazı durumlarda haftada 3 kerede kullanabilirsiniz. Yalnız çok sık yani hergün saçınızı yıkamayın. Çok sık yıkamalar saç derisinin ph dercesinin bozulmasına sebep olur. Bu durumda ise saç derisinde kuruma oluşur ve cildi nemli tutmak için görevli olan yağ hücreleri daha fazla çalışmak zorunda kalacak ve sonucunda ise yağlanma problemi olmaya başlayacaktır. Buna dikkat etmeniz gerekir.

Nizoral Şampuan Yanetkileri

Nizoral şampuan kullanımı sırasında bölgesel yanma hissi, saç derisinde aşırı kuruluk, iritasyon, kaşıntı ve saç renginde açılma görülebilir. Bu tür yanetkilerin görülme olasılığı çok düşüktür. Şampuan yanlışlıkla gözlerinize kaçarsa hemen bol su ile gözlerinizi durulayınız.
Nizoral şampuan içerisinde 20mg Ketokonazol vardır. Ürün 60ml’lik plastik şişelerde eczanelerde satılır. Doktorunuza bu şampuanı reçete ile yazdırabilirsiniz.

Yorumlar