SEO Değerlerinizi Yükseltecek 14 WordPress Eklentisi

WordPress’in cazibesinin büyük bir kısmı, kullanılabilirliği ve işlevselliğinin yanı sıra çok çeşitli eklentilerdir. Eklentiler doğru yerde ve doğru zamanda kullanıldığında site sahiplerinin başlıca endişelerinden biri olan SEO konusu da dahil olmak üzere çeşitli sorunları hızlı bir şekilde çözebiliyor.

Özellikle SEO hususunda Arama motoru sonuçlarında sıralamanızı geliştirmenize yardımcı olacak binlerce eklentiden, çok fazla teknik bilgiye ihtiyaç duymaksızın seçim yapabilirsiniz. Hadi gelin SEO’nuzu şarj etmek için gereken 15 WordPress eklentisine bir göz atalım.

1.  WordPress için Yoast SEO Eklentisi
Yoast’ı SEO eklentilerinin Maserati’si olarak düşünebilirsiniz. Genellikle deneyimli bir dijital pazarlama uzmanının aklına gelen ilk SEO eklentisidir.

Yoast kullanımı son derece kolaydır ve WordPress sitenizin birden çok özelliğini optimize etmenize yardımcı olur:

URL’niz
Meta Açıklaması
Etiketler
Anahtar kelime yoğunluğu
İç ve dış bağlantılar
İçeriğinizin okunabilirliği
Önce bir odak anahtar kelimesi seçerek çalışır.



Belirlediğiniz anahtar kelime ile çalışmaya başlayarak SEO’nuzu analiz edecek ve yapabilecek iyileştirmeler konusunda öneriler sunacaktır. Yeşil, iyi demektir, turuncu, sayfanızın bazı çalışmalara ihtiyacı olduğu anlamına gelir ve kırmızı, bir sorun olduğu anlamına gelir. Yoast daha sonra kırmızı veya turuncudan yeşile geçmek için atabileceğiniz belirli eylemleri de beraberinde sunacaktır. Teknik bilginiz ne kadar az oılursa olsun  bu eklenti ile SEO skorunuzu oldukça ileri seviyelere çekecektir.

2. All In One SEO Pack
Yoast ile aynı seviyede olmasa da, All In One SEO Pack muhtemelen tartışmasız ikinci en pratik SEO eklentisidir (ve bugüne kadar 3+ milyon kez yüklenmiştir). Eklenti ilk olarak 2007 yılında geliştirilmiş ve günümüzün SEO pazarlamacılarının taleplerini karşılamak için son on yılda sürekli olarak gelişmiştir.

All in One SEO Pack, aşağıdaki gibi sağlam özelliklere sahip:

Otomatik meta etiket oluşturma
Başlık optimizasyonu
Sitenizi arama motorlarına daha okunabilir hale getirmek için XML site haritası desteği
Yinelenen içeriğin oluşturulmasını önler
Esasen, etkili bir SEO çalışmasının tüm ana unsurlarına hitap eder.

3. SEOPressor
Bu eklenti, Yoast ve All in One SEO Pack ile aynı düzeyde çalışır, kapsamlı sayfa içi SEO analizi ve iyileştirmeler için faydalı öneriler sunar.

SEOPressor, genel SEO sağlığınızı artıracak küçük ayarlamalar ve güncellemeler yapmanıza yardımcı olur. Sınırlı bir teknik bilgiye sahip olsanız bile, bu eklenti SEO’nun tüm yapıtaşlarını daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

4. SEO SQUIRRLY
Özellikle SEO dışı uzmanlar için tasarlandığından ötürü, dünyaca tanınmış SEO uzmanları tarafından onaylanan bir eklentidir.

SEO SQUIRRLY, hem arama motorları hem de organik ziyaretçilerin rahat okuyabilmesi için tasarlanmış içerik oluşturmanıza yardımcı olmaya önem verir. Bu durum son derece önemlidir çünkü Google, güzel bir kullanıcı deneyimine güçlü bir puan vermektedir.

pasted image 0 33

İşte SEO SQUIRRLY ana özellikleri:

Mükemmel anahtar kelimeler bulmanıza yardımcı olur
Makalelerinizi analiz eder
Sorunların nasıl çözüleceğine dair öneriler sunar
İçeriğinizi ziyaretçiler için optimize etmenize yardımcı olur
Google ve Bing için bir XML site haritası oluşturur
5. SEO Optimized Images
Görüntü optimizasyonu, SEO’nun küçük ama kritik noktalarından biridir, buna rağmen genellikle gözden kaçan bir özelliktir. SEO skorunuz için önemli bir kriter olduğundan, Aarama motorlarının görsel içeriği anlayabildiğinden emin olmalısınız.

SEO Optimized Images, web sitenizin görsel içeriğini optimize etmenin ve süreci akıcı hale getirmenin kolay bir yoludur.  Ayrıca, “SEO dostu alt nitelikleri ve başlık özniteliklerini dinamik olarak eklemenize olanak veren bir WordPress eklentisidir.



6. SEO Post Content Links
Hangi SEO uzmanına danışırsanız danışın size iç bağlantıların harika bir “bağlantı profili” oluşturmak için önem arz ettiğini söyleyecektir . Bu sadece arama motorlarında daha iyi endeksleme yapılmasına yol açmaz, aynı zamanda ziyaretçilerinizi ilgilerini çekecek diğer yararlı içeriklere de yönlendirir. Üstelik, sitenizde geçirilen ortalama süreyi artırabilir.

7. SEO Internal Links
Sitenizin dahili bağlantı yapısını optimize etmek için tasarlanmış başka bir eklenti olan SEO Internal Links, WordPress açıklamasına göre, SEO İç Bağlantıları, yazılarınızdaki ve yorumlarınızdaki anahtar kelimeleri veya ifadeleri blog’unuzdaki ilgili yayınlar, sayfalar, kategoriler ve etiketlerle otomatik olarak bağlayabilir. Temel olarak, iç bağlantılar oluşturmak için uygun bir yoldur, aynı zamanda ceza ile sonuçlanabilecek siyah başlıklı maddelerden de uzak tutar.

8. Redirection
301 yönlendirmeleri ve 404 hataları büyük bir sıkıntı gibi görünmeyebilir, ancak  kullanıcı deneyimini bozarken aynı zamanda SEO’nuz de için zararlı olabilirler. Sorun şu ki, eğerb üyük bir siteniz varsa bu hataları manuel olarak izliyorsanız yakalamaknız oldukça zor olabilir.

Redirection, 301 ve 404’lerin izlenmesini otomatikleştirmek adına mükemmel bir araçtır. Üstelik, 700.000’den fazla yüklenen Redirection site sahiplerinin güvenini sonuna kadar kazanmıştır.

pasted image 0 6

9. Broken Link Checker
İçeriğinize bir bağlantı eklediğinizde kesinlikle doğru şekilde çalıştığından emin olmalısınız. Başka bir deyişle, siteniz kırık linklerle dolu olursa, arama motoru örümceklerinin sitenizi düzgün bir şekilde taramasını ve içeriğinizi dizine eklemesini zorlaştırarak SEO’yu olumsuz etkileyecektir.

Broken Link Checker  adından da anlayabileceğiniz gibi, sitenizi izler ve herhangi bir kopuk bağlantı bulunduğunda sizi bilgilendirir, böylece hiçbir manuel kontrol gerektirmez.



10. WP Video SEO
Video son yıllarda inanılmaz popüler bir içerik türü haline geldi; Outbrain’e göre şu anda, “Pazarlamacıların yüzde 87’si video içeriği kullanıyor”.  Eğer siz de video içeriklere yatırım yapıyorsanız, WP Video SEO eklentisi ürettiğiniz videoları tam olarak optimize etmenizi ve arama motorları tarafından sorunsuz bir şekilde dizine eklenmelerini sağlar.

WP Video SEO’nun bazı önemli özellikleri:

YouTube videoları için bir site haritası oluşturur
YouTube videoları için SEO optimizasyonu yapar
Arama motorlarına yardımcı olur ve video içeriğini daha hızlı bir şekilde endeksler
NOT: Video içerikler sitenizin temel bir bileşeni ise, bu eklenti sizin olmazsa olmazınızdır.

11. WPTouch Mobil Eklentisi
Mobil cihazlarda uygun bir deneyim sunmak arttık olmazsa olmaz, üstelik mobil kullanıcıların sayısı artık masaüstü kullanıcılarını da aşmakta. Mobil kullanım kolaylığı, Google’ın sitenizin arama sonuçlarındaki konumunu belirlerken dikkate aldığı kritik bir sıralama faktörüdür. Eğer mobil uyumlu bir tasarım kullanmıyorsanız, WPTouch Mobil Eklentisi, sağlıklı bir kullanıcı deneyimi sağlamak ve sıralamanızın mobil üzerinden olumsuz etkilenmemesi için sitenizin mobil uyumlu bir sürümünü oluşturacaktır.



12. The SEO Framework
İşte hem SEO’ya yeni başlayanlar hem de uzman olanlar için yararlı bir WordPress eklentisi. SEO Framework eklentisi, maksimum zaman tasarrufu sağlayabilmeniz için otomasyonlar sunar:

Gönderileriniz için otomatik olarak optimize edilmiş başlıklar oluşturur
Yinelenmeleri önlemek için doğal URL’ler oluşturur
Ziyaretçilerin sitenizdeki alakalı içeriğe yönlendirmek için içerik ilişkileri bağlantıları oluştur
Önemli anti-spam teknikleri dağıtır
13. AddToAny Share Buttons
AddToAny Share Buttons geleneksel anlamda bir WordPress SEO eklentisi değildir. Ancak, kullanıcıların içeriğinizi Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest ve diğer popüler ağlarda hızlı ve rahat bir şekilde paylaşmalarını sağlayarak sitenizin SEO’su için avantajlı olabilir.

Her ne kadar sosyal paylar büyük bir sıralama faktörü olmasa da, birçok uzman sıralamayı etkilediğini düşünüyor.  Dolayısıyla AddToAny Share Buttons , sitenize özelleştirilebilir bir paylaşım aracı oluşturmak ve teknik özelliklerine göre konumlandırmak için oldukça basit bir yoldur.

14. Autoptimize
Sayfa yükleme hızı, Google’ın hesaba kattığı diğer bir hayati faktördür. Ziyaretçilerin sitenizde ne kadar süre geçirdiği ve hemen çıkma oranı gibi değişkenleri direkt olarak etkiler.

Autoptimize sitenizin en yüksek hızda açılmasını sağlamak adına, komut dosyalarını ve stilleri birleştirebilir, küçültebilir ve önleyebilir, sayfa başlığında CSS’yi varsayılan olarak enjekte edebilir ve komut dosyalarını altbilgiye taşıyabilir ve erteleyebilir. Ayrıca, HTML kodunun kendisini minimuma indirir ve sayfanızı gerçekten hafif hale getirir.

Esasen, sizi ciddi bir yükten kurtararak zaman tasarrufu sunar, böylece sitenizi hızlandırmak için daha teknik yönleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Sitenizin SEO’sunu WordPress Eklentileriyle Optimize Etme
SEO tartışmasız her zamankinden daha önemli. Arama sonuçlarında katı sıralama elde etmek, sitenize hedeflenen trafiği yönlendirmenin en etkili yollarından biridir. En modern teknikleri kullanmak ve en iyi uygulamaları takip etmek şarttır.

Ne yazık ki, SEO öğrenmek zor ve zaman alıcı olabilir, sürekli değişen algoritmalar pazarlamacıların en yeni trendlerin takip etmesini zorlaştırabilir.

Yukarıda saymış olduğumuz 14 SEO WordPress eklentisi, SEO’nun tüm teknik yönlerini anlamak zorunda kalmadan sonuç almak isteyenler için mükemmeldir. Üstelik, çoğu ücretsiz, kurulumu kolay ve başlaması zahmetsizdir.

SEO konusunda sizin kullanmakta olduğunuz başka eklentiler var mı? Önerilerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşmayı unutmayın 🙂

Yorumlar