Yüzdeki Kırmızı Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Yüzdeki Kırmızı Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Kırmızı sivilce izleri, sivilce çıkmasının hemen sonrasında oluşur ve genellikle sivilceyi sıktıktan belli bir süre sonra bu bölgede kırmızı lekeler ve şişilikler oluşmaya başlar. Bu kırmızı izler zamanla kendi kendine kaybolur, ama bazı durumlarda hijyenik olarak sivilcenin içerisi boşaltılmamış ise bu tür  sivilcelerden sonra sivilce izi ve lekesi diye tabir edilen kahverengi lekeler veya cilt yüzeyinde  pürüzler ve çukurlar oluşabilir. Bu izlerin bir bir kısmı eğer hafif düzeyde ise cildi yenileyen, yeni cilt hücresi oluşumunu destekleyen ve yüzünüzü pürüzssüzleştiren doğal peeling olan etkisi yüksek  kozmetik icilt ürünleri deneyebilirsiniz. Eğer iz ve çukurlarda bir kaç hafta içinde iyilleşme görülmezse, içinde lazer tedavisininde bulunduğu bir kaç alternatif yöntemlerden birini yaptırabilirsiniz.
Cilt Lekeleri için Pratik Çabuk Çözümler
Yeni iltihablı olarak çıkan bir sivilceyi sıktıysanız ve kırmızılık çok dikkat çekici bir hale gelmişse hemen üzerine buz koyun. Buz cillteki etkisi hemen şişliği indirmeye yardımcı olacaktır. Diğer acil bir çözüm ise cilt lekeleri için özel olarak üretilen, normal fondötene göre daha yoğun bir fondöten kullanmaktadır.
Cilt Beyazlatıcı Kremler
Cilt yüzeyini yenileyen diğer yöntemler harici, kırmızı sivilce lekelerini direk olarak tedavi etmek için, sivilce lekesinin bulunduğu alana kojik asit, meyan kökü ekstresi, arbutin, dut özü ve C vitamini gibi içerisinde cilt ağartıcıları bulunan kozmetik kremleri kullanablirsiniz. Cildi beyazlatmak için kullanılan başka bir yöntem ise hidrokinon içeren kremler ülkemizde satılmaktadır yalnız bu maddeyi içeren kozmetik ürünler ABD ve Avrupa ülkelerinde kansorejen etkisi olduğu için yasaklandı ancak bazı cilt hastalıklarının tedavisinde reçeteli olarak kullanımı bu ülkelerde de devam etmektedir. Bu yüzden satın aldığınız kremlerin içerisinde hidrokinon olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Doktorunuz reçete ile yazmadıkça bu tür kremleri kullanmayın.
Cilt beyazlatmak için doğal cilt beyazlatıcıları da deneyebilirsiniz. Meyvalarda Çilek, limon gibi asit içeren besinlercildin üzerindeki ölü tabakanın atılmasını ve cildin bir kaç ton açık renge dönüşmesini sağlayabilir.Evde yapacağınız cilt bakım maskelerinin içerisine limon veya çilek katabilir, ya da taze sıkılmış limon ve çilek suyunu bir pamuk yardımıile sivilce izlerini üzerinde pansuman yapar gibi sürebilirsiniz.Sitemiz içerisinde cilt beyazlatıcı maskeler ile ilgili maske hazırlama ve kullanımı ile ilgili daha geniş tarifler bulabilirsiniz. Ayrıca yüzdeki lekeler için bitkisel çözümler ile evde hazırlayabileceğiniz doğal leke maskeleri ile ilgili tariflerde vardır.
Profesyonel Cilt Tedavileri
Cildinizdeki sivilce izleri çok derinse ve kırmızı ve koyu lekeler bütün ilaç veya kozmetik ürünlere rağmen geçmiyorsa bunun için güzellik merkezlerinde yaptırabileceğiniz profosyonel tedavi yöntemlerinden birini yaptırabilirsiniz. Kozmetik ürünlerin ve hazırladığınız cilt bakım maskelerinin tek yönü cilt yüzeyindeki leke tabakalarını soyarak alttan yeni cilt derisi çıkmasını sağlar ve cilt yüzeyindeki sivilce izini biraz daha hafifletmeye, tamamen yok olmasını sağlamaya yöneliktir. Günümüzde cilt lekeleri için kullanılan yöntemler lazerli leke tedavisi, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling‘dir. Bu yöntemler bitkisel ve hazırladığınız yöntemlere göre daha hızlı sonuç almanızı sağlar ancak her seanstan sonra cildin toparlanması için bir kaç gün geçmesi gerekir.
Cildi Dış Etkenler Karşı Koruma
Sivilce izlerinde ve diğer cilt lekelerinden korunmak için bazı önemli hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. En başta çıkan sivilceleri sıkmamaya, elinizle kurcalamamaya çalışın. Sivilcelerle ne kadar çok uğraşırsanız leke kalma veya yayılma ihtimali bir o kadar artar. Özellikle sivilce lekeleri genelde sivilceyi çok fazla sıkma sırasında oluşur. Sivilcenin içerisindeki iltihabı çıkarırken sivilce çevresini çok sıkmamaya çalışın, Genel olarak cilt lekeleri içinse, güneşe çıkmadan önce mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi sürün ve yüzünüzü güneşten mümkün olduğunca koruyun.

Yorumlar