Lg mi, Samsung mu? TV 2020

Televizyon almaya karar verdiniz ve aklınız son aşamada Lg mi, Samsung mu alsam? diye karıştı. Tam bu aşamada aklınıza takılıp kalan tüm soru işaretlerini gidermek için devreye biz giriyoruz. Eğer sizde tam olarak bu durumun içindeyseniz bu içerik size sorularınızın cevabını umut ediyorum ki verecektir. Eğer içeriği okuduktan sonra hala kafanızda netleşmemiş olan noktalar kaldı ise lütfen aşağıda ki yorum alanını kullanarak aklınıza takılan soruları sormaktan çekinmeyin, sorularınız anında cevaplanacaktır. Şimdi gelelim konumuza.

Lg mi, Samsung mu daha iyi?

Bu soruya aslında kimse tek bir seçenek sunamaz çünkü kişiye göre değişiklik gösteren bir sorudur. Bende Lg yada Samsung diye hedef göstermeyeceğim ama sizin için en iyi markayı belirleyeceğime emin olabilirsiniz. Her insanın ihtiyaçlarına, bütçesine ve zevklerine uygun televizyonu seçmesini sağlayabilecek düzeyde uzmanlığa sahip olduğumu belirtmek isterim.

Söz konusu iki marka Lg ve Samsung olunca ilk bakışta tüm tvler birbirinin aynısı gibi görünebilir ancak teknik detaylara dalınca aradaki farkları görebiliyorsunuz. Bu noktada ise hangi özelliğin hangi işinize yarayacağı sorusu beliriyor ve gerçekten bir uzman görüşüne ihtiyaç duyuyorsunuz.

Neden Lg veya Samsung diyoruz? Bunun nedeni bu iki markanın Dünya çapında ki satış rakamlarıdır. Tüm dünya’ da ki en çok tv satışı yapan iki marka doğal olarak her tv müşterisinin ilk tercihi konumundadır.

Samsung ve Lg hem yüksek hemde düşük bütçeli müşterilere göre akıllı tv üretimi yapmaktalar ancak üst düzey tv modelleri için farklı ekran teknolojileri kullanıyorlar.

İki markada Dünya çapında yüksek satış rakamlarına ulaşmış ve her yl en geniş ürün yelpazesine sahip olan Güney Koreli markalardır.

Bu iki marka her yıl 32″ link uygun fiyatlı televizyon modellerinden 8k çözünürlüğe ulaşan devasa televizyon modellerine varana kadar ürünü piyasaya sürüyor. Doğal olarak bütçeniz ne olursa olsun sizin için de kesinlikle bir Lg yada Samsung tv modeli vardır.

Tizen vs WebOS

Hem Samsung hem de Lg, kendi işletim sistemlerini kullnıyorlar ve her ikisinin de öne çıkan farklı özellikleri bulunuyor.

Tizen vs WebOS
Tizen vs WebOS

Lg, 2014 yılından beri minimal, sadeleştirilmiş bir arayüze sahip olan WebOS ile yoluna devam etmekte. Sık kullanılan uygulamalar, akış hizmetleri ve girişler için yatay yapıya sahip bir menü çubuğu kullanıyor. Bu menüde özelleştirilebilir yerleştirme özelliği sayesinde sevdiğiniz uygulamaları seçebilir ve sürekli elinizin altında olmalarını sağlayabilirsiniz.

Samsung, Tizen menü düzeninde büyük ölçüde değişiklik olmuyor ancak Lg’nin ThinQ AI yazılımı kadar kapsamlı bir arama algoritmasına sahip değil.

Ses asistanları konusuna gelecek olursak; Lg, OLED ve UHD modellerinde yerleşik Google Asistant ve Alexa kontrollü cihazlarla (Sınırlı) uyumluluk ile birlikte gelir.

Samsung, kendi Bixby asistanını kullanıyor, ancak bunu yanı sıra Google ve Alexa’yı da üçüncü taraf cihazlar üzerinden kullanma seçeneğini sunuyor.

Sizce Tizen mi WebOS mu? Bu sorunun cevabı için aşağıda ki ankete oyunuzu lütfen kullanın çünkü hepimizin bildiği gibi kim ne derse desin asıl olan kullanıcının vereceği geri bildirimdir.

Not: Bu yazının içine yerleştirilmiş bir anket var, bu ankete katılabilmek için lütfen siteyi ziyaret edin.

Oled vs Qled

‘Organik ışık yayan diyot’ anlamına gelen OLED, içinden ışık geçmesi yerine kendi ışığını yayabilen bir tür TV paneli.

Oled vs Qled
Oled vs Qled

Bu, son derece ince TV ekranlarına ve tek tek piksellerin parlaklığını kontrol etme yeteneğine olanak tanır. OLED’ler canlı renkleri, derin siyah seviyeleri ve genel olarak düşük parlaklıkları ile bilinir. OLED tv’ler hakkında ekran / Logo yanması gibi sorunlar çok konuşuluyor. Ancak bu sorun garanti kapsamındadır ve bir OLED tv’nin ekranını yakmak için biraz ekstra çaba sarfetmeniz gerekecektir.

Bu arada tüm OLED paneller LG Display tarafından üretilmiştir, bu nedenle evinizde Sony OLED olsa bile LG’ye teşekkür etmelisiniz.

QLED ise Samsung tarafından geliştirilen tescilli bir teknolojidir. QLED, rengi ve kontrastı geliştirmek için kuantum noktalarından oluşan bir filtre kullanır ve her bir pikselle ayrı ayrı yapabilmek yerine ekrandaki parlaklığı değiştirmek için bir dizi karartma bölgesini kullanır. QLED TV’ler ayrıca OLED’lerden çok daha parlaktır, ancak sonuç olarak hem açık hem de karanlık görüntüleri aynı anda etkili bir şekilde göstermekte zorlanabilir.

Sizce Oled mi Qled mi? Yine kullanıcı seçimini ele almak adına aşağıda ki ankete oy vermenizi rica ediyorum.

Not: Bu yazının içine yerleştirilmiş bir anket var, bu ankete katılabilmek için lütfen siteyi ziyaret edin.

Karar: Lg mi Samsung mu?

Şimdi gelelim konunun özüne seçeceğiniz televizyon markasının ne olacağı ve hangi markanın daha iyi olduğuna tamamen ne istediğiniz yönünde karar verebilirsiniz. Örneğin eğer sabah güneşi ile birlikte televizyon keyfinizin kaçmasını istemiyorsanız tercihinizin Samsung olması gerekiyor. Eğer mouse görevini üstlenmiş Türkçe sesli komutlarınız ile yönetebileceğiniz bir smart deneyimi istiyorsanız Lg tercih etmelisiniz. Yada vs. vs bu liste uzar gider. Burada listeyi uzatmak yerine sizlerden gelecek olan sorulara yanıt vermek daha mantıklı geliyor bana.

Bu yüzden son olarak aşağıda ki Lg mi, samsung mu? Anketine vereceğiniz cevaplar benim ve bu yazıyı okuyacak olan herkes için çok değerli olacaktır.

Not: Bu yazının içine yerleştirilmiş bir anket var, bu ankete katılabilmek için lütfen siteyi ziyaret edin.

Lg vs Samsung SSS

Samsung Smart mı, Lg Smart mı?

Her ikiside farklı artı ve eksilere sahipler. Lg güvenlik sertifikası ve Thinq AI (Yapay zeka) özellikleri ile bir adım önde diyabiliriz.

4K tv Alırken Lg mi, Samsung mu?

4K teknolojisi artık bu iki marka için de genel olarak kullanılan standart çözünürlük değeri konumunda. Hem 4K hemde Full HD modelleri almak için yukarıda ki anketlerde verilen sonuçları baz alabilir yada yorum alanını kullanarak bana sorabilirsiniz.

Lg mi Samsung mu daha çok ısınıyor?

Isınma her iki markada da olmakla beraber Lg tvlerin daha fazla ısı yaydığını söyleyebilirim.

Lg'nin mi Samsung'un mu görüntü kalitesi daha iyi?

Görüntü kalitesinde ki parlaklık düzeyi ve ışıklı ortamlarda daha izlenebilir olması nedeni ile Samsung genel manada daha iyi diyebilirim.

Neden Lg Tv almalıyım?

Lg kendini Dünya'ya kanıtlamış büyük ve satış sonrası hizmetleri çok iyi olan bir marka. Ancak onu tercih etmek için en önemli nedeniniz bence akıllı kumandasının işlevleridir.

Neden Samsung Tv Almalıyım?

Samsung'da Lg gib Dünya çapında verdiği global hizmetinin her yerde aynı kalite ve aynı özveri ile sunulması sonucu başarısı tartışılmaz büyük bir markadır. Samsung'u tercih etmek için en önemli nedeniniz bence görüntü kalitesi.



source https://konuanlatimi.net/lg-mi-samsung-mu-tv/

Yorumlar