Samsung DUAL LED Özelliği Nedir? DUAL LED Teknolojisi

Samsung 2020 seri TV’leri için yeni Dual LED teknolojisini duyurdu. Samsung, Dual LED için bir patent bile aldı. Bu demektir ki diğer markalar uzun bir süre bu özelliği kullanamayacaklar.

Dual LED Nedir?

Bir televizyonda görüntüyü görmek için arkadaki ledlerin çalışması gerekir. Samsung, görüntüleri iyileştirmek için iki tür LED üretti. İlk LED soğuk beyaz ikincisi sıcak beyaz şeklinde aydınlatma yapıyorlar. Samsung’a göre, bu tür bir arka ışık, TV ekranındaki görüntüyü daha da gerçekçi hale getirecek.

Samsung TV’lerde Dual LED nasıl çalışır?

Arka ışığın spektrumundaki bir değişiklik resmin kalitesini etkileyebilir mi, düşünelim. TV ekranındaki pikseller, yalnızca bir dalga boyunu iletmek için tasarlanmış bir tür filtredir. Dolayısıyla piksellerin oluşturulduğu malzemeler, ışık akısının seçici bir bant genişliğine sahiptir. Kırmızı, mavi, yeşil olmak üzere sadece üç çeşidi vardır.

  • Soğuk renk: Mavi ağırlıklı, kar beyazı diyebileceğimiz en parlak beyaz tonudur.
  • Sıcak Renk: Azaltılmış mavi renk yani yanan ışık sarıyı andırır.

Bu şekilde arka ışık türünü değiştirmenin yalnızca mavi piksellerin parlaklığını etkileyebileceğini söyleyebilirim. Buna göre, görüntü mavi spektrumda değişecek, bir TV için bu genel algıda bir değişiklik anlamına geliyor, görüntü daha sıcak veya daha soğuk olacak, görüntünün renk tonu değişecek. Samsung, yeni led diziliminde ledlerin aralarını daha sık tutarak bir soğuk bir sıcak şeklinde dizilim tasarlamış.Bu dizilimde ekranda verilen görüntünün renk tonuna göre aydınlatma yapılarak daha gerçekçi renklendirme yapılacağını vaadediyor.

Dual LED tv alınır mı?

Dual LED özelliği şu aşamada 500 TL’lik fiyat farkı oluşturuyor. Peki bu özellik verilecek bu farka değer mi? Kendi incelemelerimden yola çıkarak Dual LED özelliğinin sadece koyu renklerde göz alıcı bir fark oluşturduğunu söyleyebilirim. Daha açık renklerde ise tam manası ile başarılı diyemem. Şu anda yeni bir özellik olması nedeni ile belkide tam performans alınamıyor olabilir.

Sonuç

Dual LED özelliği ilk sürümünde ve hepimizin bildiği gibi yapılan her şeyin ilk sürümü eksikleri ve hataları da içinde en çok barındıran sürümdür. Bu nedenle şu aşamada bu özelliğe ekstra para ödemek çok mantıklı gelmiyor. Ancak eminim ki bir sonraki sürümünde 2021 model Samsung tvlerde çok daha kararlı bir sürüm gelecek ve bize farkını gösterecektir.

DUAL LED Hakkında SSS

  1. Samsung Dual LED özelliği nedir? Kısaca

    Samsung’un LED aydınlatmasını iki farklı renklendirme şeklinde yaparak görüntüde iyileştirme yapılmasını amaçlayan 2020 çıkışlı tv özelliğidir.

  2. Dual LED vs LED (Hangisi iyi) Farkları Nedir?

    Dual LED özelliği koyu renklerde daha iyi performans gösterirken LED Tvler özellikle beyaz konusunda çok daha iyi durumdalar.

  3. Dual LED ne demek?

    Dual LED (Çift Led) anlamına gelir ve farklı aydınlatma türleri ile görüntü kontrast değerlerini daha verimli hale getirmeyi amaçlar.

Aşağıda ki videoda DUAL LED teknolojisinin Samsung tarafından yapılan tanıtımına bakarak bu tekolojiyi çok daha iyi anlayabilirsiniz.

Samsung DUAL LED Teknolojisi Tanıtımı

Samsung DUAL LED Tv Modelleri ( 2020 )

TU8500 QLED Q60 QLED Q70 QLED Q80 QLED Q95
Samsung 43TU8500 Samsung 50Q60T Samsung 55Q70T Samsung 55Q80T Samsung 55Q95T
Samsung 50TU8500 Samsung 55Q60T Samsung 65Q70T Samsung 65Q80T Samsung 65Q95
Samsung 55TU8500 Samsung 65Q60T Samsung 75Q70T Samsung 85Q80T
Samsung 65TU8500 Samsung 85Q70T
Samsung DUAL LED Tv Modelleri ( 2020 )


source https://konuanlatimi.net/samsung-dual-led/

Yorumlar