Tizen OS (İşletim Sistemi) Nedir?

Samsung tarafından geliştirilen Tizen işletim sistemi, Linux tabanlı bir açık kaynak işletim sistemidir. Samsung’un akıllı TV’lerde kullanmaya başladığı Tizen, özellikleri ve hızı ile dikkat çekiyor.

Tizen TV kullanıcılarına neler sunuyor?

Kullanıcıların akıllı bir TV’de aradıkları en önemli özelliklerden biri kolay kullanım ve hızlı erişimdir. Tizen işletim sistemi tarafından desteklenen Samsung akıllı TV’ler, kullanıcıların tüm içeriğe tek bir sayfadan hızlı erişimini sağlar.

1) Ana sayfada tüm içerikler

Ana ekrandan TV’de bulunan tüm özelliklere hızlı erişim. Ana ekran, kullanım alışkanlıklarınıza göre son kullanılan uygulamaları listeler. Tek bir sayfadan, tüm uygulamalarınıza, uydu bağlantılarınıza veya TV’nize bağlanan uydu alıcıları ve konsollar gibi diğer ürünlere erişebilirsiniz.

2) Güncel uygulamalar

Akıllı TV’lerin en büyük avantajı, diğer cihazlara ihtiyaç duymadan TV’nizde kullanabileceğiniz yaygın uygulamaları çalıştırabilmeleridir. Başta Netflix ve YouTube olmak üzere popüler film ve video izleme uygulamaları, diğer ürünlere ihtiyaç duymadan Tizen işletim sistemi ile akıllı televizyonlarda çalışabilir.

Spotify gibi popüler uygulamaları kullanarak da müzik dinleyebilirsiniz. Ek olarak, Samsung, uygulamanızda kaldığınız yerden devam etme yeteneği sağlar ve TV’nizi bekleme moduna geçirdikten sonra bile Samsung, uygulamanızı kaldığı yerden başlatır. Örneğin, Netflix’te izlediğiniz bir filmi kaldığınız yerden devam ettirebilirsiniz.

3) Zengin bağlantı seçenekleri

Samsung Smart View özelliği sayesinde cep telefonunuzun ekranındaki görüntüleri televizyonunuzda görebilir ve cep telefonunuzda televizyonunuzdaki ekranı görebilirsiniz. Bluetooth ve WiFi gibi bağlantı seçeneklerine ek olarak, Samsung Smart TV’nizde USB ve HDMI girişlerinizden birçok ürünü fiziksel olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca klavye ve gamepad gibi aksesuarlar da USB bağlantısı üzerinden Samsung Smart TV’lerde kullanılabilir.

4) Akıllı TV’lerde, Arabalarda ve Akıllı Ev Cihazlarında Tizen

Tizen OS ayrıca, yerleşik eğlence ve navigasyonu yönetmek için bir dizi araçta kullanılır. Ayrıca Samsung’un Akıllı TV’lerinde ve buzdolapları, çamaşır makineleri ve kurutucular, termostatlar ve ampuller gibi diğer akıllı cihazlarda da bulabilirsiniz.

TV’lerde Tizen, Netflix gibi akış uygulamalarına erişmek için kullandığınız arayüzdür . Tizen ayrıca akıllı bir çamaşır makinesinin, döngü bittiğinde size bir metin göndermesini sağlayan şeydir. Akıllı cihazlar, onları kontrol etmek için akıllı telefonunuzu kullanabilmeniz için Samsung SmartThings mobil uygulamasına bağlanır.

Tizen OS (İşletim Sistemi) Nedir?

Tizen Nedir? Kısaca

Tizen; Akıllı telefonlar, tabletler, araç bilgi sistemleri ve akıllı TV’ler için geliştirilmiş açık kaynaklı Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Tizen projesi, Linux Vakfı ve Samsung ve Intel gibi şirketleri içeren “Teknik Yönlendirme Grubu” tarafından yönetiliyor. Tizen Projesi ve marka hakları Linux Vakfı’na aittir. Tizen, HTML5 tabanlı geliştiricilere güçlü ve esnek bir ortam sağlar. Tizen oluşturma süreci, Nokia’nın Microsoft ile MeeGo’yu geliştirmemesi konusunda anlaştığında ve Intel, Samsung ve MeeGo’ya devam etmeyi kabul ettiğinde başladı.Bununla birlikte, içerik açısından MeeGo ile pek ilgisi olmayan Tizen, tamamen HTML5 API üzerine inşa edilmiştir. Yerel Destek (C / C ++), 2.0 Magnolia sürümüyle birlikte gelir.

Tizen App Share nedir?

Tizen App Share, Tizen uygulamalarını cihazınızdan herhangi bir Tizen cihazına göndermek için hızlı ve kullanımı kolay bir araçtır. Tizen uygulama dosyasının% 99’u, doğrudan Wi-Fi üzerinden mobil veri kullanılmadan Tizen telefonuna kolayca ve hızlı bir şekilde iletilebilir.



source https://konuanlatimi.net/tizen-os-isletim-sistemi-nedir/

Yorumlar