Yasaklı Sitelere Giremiyorum sorunu

Yasaklı Sitelere Giremiyorum

Yasaklı sitelere giremiyorum diyenlerden misiniz? Bulunduğunuz yer doğru yer. Şimdi rahatlayın ve aşağıda detaylıca anlatacağım yasaklı sitelere giriş yöntemlerini uygulamaya başlayın. Ülkemizde ve Dünya’nın bir çok ülkesinde zaman zaman bazı sitelere siyasi, ahlaki yada farklı bir nedenden dolayı erişim engeli koyulur ve o site “Yasaklı site” statüsüne girmiş olur.

Yasaklı sitelere giriş yapmak istediğiniz zaman ise karşınıza çıkan bir ekran size o sitenin yasaklı olduğunu belirten bir mesaj verir. Bu noktada uygulanabilecek birkaç farklı yasaklı site giriş yöntemi bulunmaktadır. Bu içerikte yasaklı sitelere nasıl girilebileceğini kapsamlı bir şekilde anlatmaya çalışacağım.

Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir?

Yasaklanmış bir siteye giriş yapmanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. Bunlar DNS değiştirme ve VPN kullanımı gibi yöntemlerdir. Şimdi bu yöntemleri detaylıca inceleyelim.

Yasaklı Sitelere Cepten Giriş Programı 2020

1- DNS değiştirme

DNS, Domain Name System adının kısaltılmış halidir. Türkçesi Alan Adı Sistemi olarak bilinen bu isim, İnternet ortamında çeşitli Proxyler aracılığı ile bilgisayarınızın ip kontrolünü sağlamaktadır. İnternet ağını oluşturan bu sistem kendi içerisinde her biri farklı olmak üzere bir IP değişkenine sahiptir. Bu ip adresleri kullanıcıların konuanlatimi.net gibi bağlantılı adreslere kolay yoldan ulaşmasını sağlamaktadır. Yasaklanan ya da engellenen her hangi bir web sitesine erişim içinde bu IP adresleri DNS değiştirme işlemi tarafından farklı bir Proxy’e yönlendirilerek erişim olanağı sunar.

En yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri DNS değiştirme yöntemidir. Bu yöntem sayesinde sunucunuzu yurtdışı üzerinden gösterebilir ve bulunduğunuz ülkenin yasaklamış olduğu İnternet adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

  • Öncelikle bilgisayarınızın ağ bağlantılarım ikonuna tıklayın ve pencereyi açın.
  • Ardından “ağ ve paylaşım merkezi” kısmına ulaşarak aktif olarak kullandığınız bağlantı türünü seçin. Üzerine sağ tıklayarak en alt kısımda yer alan özellikler ibaresini seçin.
  • Daha sonra açılan pencerede yer alan ibareler arasında “İnternet Protokolü Sürüm 4” kısmına çift tıklayarak yeni bir pencere açılmasını sağlayın.
  • Açılan pencerede “aşağıdaki DNS sunucularını kullan” kısmını seçili hale getirin ve aktifleşen kısma güncel olan DNS sunucu adreslerini girin.
  • Son olarak tamam butonuna tıklayarak işlemi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Bu adımları gerçekleştirdikten sonra İnternet ağını dilediğiniz gibi kullanabilir ve ülkenizin erişim yasağı uyguladığı adresleri ziyaret edebilirsiniz. Aşağıda yer alan güncel DNS adreslerini kullanabilirsiniz.

Güncel DNS Adresleri

  • Google – Üst IP 8.8.8.8 / Alt IP 8.8.4.4
  • Open DNS Adresleri – Üst IP 208.67.222.222 / Alt IP 208.67.220.220
  • Level3 DNS Adresleri – Üst IP 209.244.0.3 – Alt IP 209.244.0.4
  • Verisign DNS Adresleri – Üst IP 64.6.64.6 / Alt IP 64.6.65.6
  • Cloudflare DNS Adresleri – Üst IP 1.1.1.1
  • Norton DNS Adresleri – Üst IP 198.153.192.1 / Alt IP 198.153.194.1
  • Uydunet DNS Adresleri – Üst IP 62.248.80.161 / Alt IP 62.248.80.162
  • Scrublt DNS Adresleri – Üst IP 67.138.54.100 / Alt IP 207.225.209.66
  • Yandex  – Üst IP 77.88.8.8 / Alt IP 77.88.8.1
  • DNS Watch Adresleri – Üst IP 84.200.69.80 / Alt IP 84.200.70.40
  • Alternate DNS Adresleri – Üst IP 23.253.163.53 / Alt IP 198.101.242.72
  • Safe DNS Adresleri – Üst IP 195.46.39.39 / Alt IP 195.46.39.40
  • Verisign Public DNS Adresleri – Üst IP 64.6.64.6 / Alt IP 64.6.65.6

2- VPN kullanmak

VPN kullanımı bizlere güvenli ağ ortamından faydalanma fırsatı sunmaktadır. VPN hizmetinin ne olduğu hakkında detaylı bilgi için “VPN Nedir” başlıklı yazımı kapsamlıca okumanızı öneririm. Bunun dışında farklı platformlar için farklı VPN değiştirme yöntemleri bulunmaktadır. Örneğin; siz İnternete cep telefonu yada bilgisayar üzerinden bağlanırsınız. Bunun haricinde bağlantı kuracağınız tarayıcı önemlidir, tarayıcı eklentisi şeklinde kullanabileceğiniz ücretli / ücretsiz VPN değiştirme uygulamaları bulunmaktadır.

Umarım verdiğim bilgiler yasaklı sitelere giremiyorum diyenlerin derdine çare olmuştur. Yine de takıldığınız noktalar hakkında yada herhangi bir platformda kullanılabilecek VPN uygulaması önerisi için yorum alanını kullanarak soru sorup bilgi alabilirsiniz.

Yasaklı sitelere giremiyorum diyenlere kısa bilgiler

Yasaklı site nedir?

Yasaklı site ülke bazlı yada global olarak IP engellemesi yapılmış olan sitelerdir. Bu sitelere normal yollarla giriş yapılamaz ve giriş için VPN ya da DNS değişikliği işlemleri uygulanmalıdır.

Yasaklı sitelere giremiyorum; Neden? Kısaca

Yasaklı sitelere girememe nedeni o sitenin IP adresinin engellenmiş olmasından kaynaklıdır. Bu sorunu yaşıyor ve yasaklanmış olan o siteye giriş yapmak istiyorsanız VPN uygulaması kullanmak veya DNS değiştirmek sorununuzu çözecektir.

VPN Nedir?

VPN en az iki cihaz arasında veya ağlar arasında tünelleme protokolleri aracılığıyla oluşturulan sanal özel bir ağdır.

1996 yılında iki bilgisayar arasında oluşturulan sanal özel ağ ile ortaya VPN teknolojisi çıkmıştır. Hem işletmeler hem bireyler VPN’den internet üzerinde çevrimiçi gizlilik ve güvenlik elde etmek için yararlanmaktadır.

DNS Nedir?

DNS, Domain Name System adının kısaltılmış halidir. Türkçesi Alan Adı Sistemi olarak bilinen bu isim, İnternet ortamında çeşitli Proxyler aracılığı ile bilgisayarınızın ip kontrolünü sağlamaktadır. İnternet ağını oluşturan bu sistem kendi içerisinde her biri farklı olmak üzere bir IP değişkenine sahiptir. Bu ip adresleri kullanıcıların konuanlatimi.net gibi bağlantılı adreslere kolay yoldan ulaşmasını sağlamaktadır.



source https://konuanlatimi.net/yasakli-sitelere-giremiyorum/

Yorumlar