Pomeranian boo ırkı özellikleri ve fiyatı

Pomeranian, Pomeranya köpeği veya kısaca pom, Orta Avrupa’nın Pomeranya bölgesi adını alan Spitz tipi köpek cinsidir. Genellikle süs köpekleri olarak bilinir. Özellikle büyük Spitz tipi köpekler, Alman Spitz soyundan gelmektedir.

  • Ortalama hayatta kalma süresi: 12–16 yıl
  • Boy: 20 cm (Yetişkin)
  • Ağırlık: 1,9 – 3,5 kg (Yetişkin)
  • Karakteri: Dost Canlısı, Zeki, Sosyal, Dışa Dönük, Oyuncu, Aktif
  • En çok karşılaşılan renkler: Beyaz, Siyah, Gölgeli Gri, Tan, Kahverengi, Portakal Rengi

Pomeranian ırkı oldukça sevimli görüntüsü ile köpek sevmeyen insanları bile kendine hayran bırakabilen bir köpek ırkıdır. Dünya üzerinde oldukça popüler olan bu ırk en çok sevilen ve tercih edilen köpek ırkıdır.

Pomeranian ırkı ortalama 3 kg civarına çıkmaktadır ve bakımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Nazik bir ırk olduğu bilinen pomeranian ırkında diş problemlerine sıklıkla karşılaşılabilmektedir. Bu sebeple sahiplenmek isteyen kişilerin öncelikle bakımı konusunda bilgi edinmek için bu ırkı iyice araştırması gerekmektedir.

Pomeranian boo ırkı kuaför hizmeti ile farklı traş teknikleri sayesinde boo dediğimiz ayı kafa görünümüne sahip olurlar. Pomeranian boo diye bilinen cinsi en pahalı olanıdır. Fiyatları şu anda günümüz de 12.000 TL ile 18.000 TL arasında değişmektedir. Sosyal medyanın etkisi ile de oldukça popüler olmuş ve en çok tercih edilen ırklar arasında yer almaktadır.



source https://konuanlatimi.net/pomeranian-boo/

Yorumlar