TYT Konu ve Soru Dağılımları Nasıl Olacak?

Geniş bir soru dağılımına sahip olan TYT deneme sınavlarını düzenli olarak çözmeli, konuları planlı şekilde tekrar etmelisiniz. Sınava hazırlık sürecini ne kadar verimli geçirirseniz hedefinize ulaşma olasılığınız o kadar fazla olacaktır. Bunun için öncelikle TYT konuları hakkında bilgi sahibi olmalı ve bunları güvenilir kaynaklardan çalışmalısınız. Her bir konu sınavda çıkmayacağından, çıkma potansiyeli yüksek olan başlıklara öncelik verebilirsiniz. Bu amaçla geçmiş yıl sınavlarına göz atabilir, analiz yaparak doğru sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bunu TYT soruları ve cevaplarını incelerken de yapabilirsiniz. Sınava en iyi şekilde hazırlanmak adına sınavda daha önce sorulmuş olan soruları çözebilirsiniz. Böylece sınav stresinizi de azaltmış olursunuz. Eğer yanlış yanıt verdiğiniz sorular olursa mutlaka bunları tekrar gözden geçirmeli, çözümlerin doğrusunu öğrenmelisiniz. Bazı soru çözümlerinde konuyla ilgili ipuçlarına yer verilmesi sayesinde işinize yarayacak yeni taktikler de görebilirsiniz. Bunları kalıcı olarak öğrenmek adına sürekli tekrar yapmalısınız.

konumetre tonguçmağaza

TYT Konuları Nelerdir?

TYT konuları ve dağılımı her ders için farklılık gösterir. Buna göre TYT matematik başlığı altında basit eşitsizlikler, olasılık, karmaşık sayılar, mutlak değer, köklü sayılar, parabol, temel kavramlar, rasyonel sayılar, permütasyon ve kombinasyon, oran orantı, denklem çözme gibi konuları bulabilirsiniz. Bu konulara özel olarak hazırlanmış TYT soruları için mutlaka kaliteli ve güncel müfredata uygun kaynaklara öncelik vermelisiniz.

Tonguç Kampüs soru bankası
Tonguç Kampüs soru bankası

TYT Türkçe konuları arasında ise cümle anlamı ve yorumu, yazım kuralları, ses bilgisi, sözcük anlamı, paragrafta yapı ve yardımcı düşünce, noktalama işaretleri, sözcük türleri, ses bilgisi, fiiller, cümlenin öğeleri, anlatım bozukluğu gibi başlıklar yer alır. Türkçe TYT konuları sözel ağırlıkta olduğundan bunları çalışırken mutlaka dikkatinizi dağıtmayacak bir ortamda bulunmalısınız.

TYT soruları çözerken Türkçe ve matematiğin haricinde kimya, fizik, biyoloji, tarih, felsefe, geometri gibi derslere ait konular da göreceksiniz. Bunları çözerken TYT deneme sınavını okuduğunuz bölüme göre seçmelisiniz. Aksi halde zaman kaybı yaşayabilirsiniz.

Tonguç Kampüs TYT denemesi
Tonguç Kampüs TYT denemesi

TYT Soru Dağılımı Nasıldır?

TYT soruları her dersin içerik ve konu başlıklarına göre düzenlenir. Buna göre matematik ve Türkçe derslerinde soru sayısı diğer derslere göre daha fazladır. TYT deneme sınavı aldığınızda soru sayılarının derse göre farklılık gösterdiğini görebilirsiniz. Bu iki dersten 40’ar soru sorulurken felsefe, din kültürü ve coğrafya derslerinden 5’er, fizik ve kimya derslerinden 7’er, biyoloji dersinden ise 6 soru sorulur. TYT soru dağılımı ve konularını en iyi kaynaktan görebilmek için hemen kendinize Tonguç kitaplarından satın almalısınız. Denemeden soru bankasına kadar her kaynağı bulabileceğiniz Tonguç TYT deneme önerileri konusunda da size yardımcı olacaktır.



source https://konuanlatimi.net/tyt-konu-ve-soru-dagilimlari/

Yorumlar