Nasıl Mutlu Olunur: Moral Bulma Yolları

Konu Anlatımı - Konu Anlatımı ve sosyal içerik platformu

Evet mümkün

Mutluluk herkes için farklı görünür. Senin için, belki de kim olduğunla barışık olmaktır. Ya da sizi koşulsuz kabul eden güvenli bir arkadaş ağına sahip olmak. Ya da en derin hayallerinizin peşinden gitme özgürlüğü.

Gerçek mutluluk versiyonunuz ne olursa olsun, daha mutlu, daha memnun bir hayat yaşamak elinizin altında. Düzenli alışkanlıklarınızda yapacağınız birkaç değişiklik, oraya ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Alışkanlıklar önemlidir . Kötü bir alışkanlığı bırakmayı denediyseniz, bunların ne kadar kökleşmiş olduğunu çok iyi bilirsiniz.

İyi alışkanlıklar da derinden kökleşmiştir. Neden olumlu alışkanlıkları rutininizin bir parçası haline getirmeye çalışmıyorsunuz?

İşte arayışınıza başlamanıza yardımcı olacak bazı günlük, aylık ve yıllık alışkanlıklara bir göz atın. Sadece herkesin mutluluk versiyonunun biraz farklı olduğunu ve bunu başarma yolunun da farklı olduğunu unutmayın.

Bu alışkanlıklardan bazıları ek stres yaratıyorsa veya yaşam tarzınıza uymuyorsa, onları bırakın. Biraz zaman ve pratikle, sizin için neyin işe yarayıp yaramadığını anlayacaksınız.

Günlük alışkanlıklar

Gülümseme

Mutlu olduğunuzda gülümseme eğilimindesiniz. Ama aslında iki yönlü bir sokak.

Gülümsüyoruz çünkü mutluyuz ve gülümsemek beynin dopamin salgılamasına neden oluyor, bu da bizi daha mutlu ediyor.

Bu, her zaman yüzünüzde sahte bir gülümsemeyle dolaşmanız gerektiği anlamına gelmez. Ama bir dahaki sefere kendinizi kötü hissettiğinizde gülümseyin ve neler olduğunu görün. Ya da her sabah aynada kendinize gülümseyerek başlamayı deneyin.

Egzersiz

Egzersiz sadece vücudunuz için değildir. Düzenli egzersiz, benlik saygısını ve mutluluğu artırırken stresi, kaygı duygularını ve depresyon belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir .

Hatta bir miktar fiziksel aktivite bir fark yaratabilir. Bir triatlon için antrenman yapmak veya bir uçuruma tırmanmak zorunda değilsiniz – tabii ki sizi mutlu eden şey bu değilse.

İşin püf noktası aşırıya kaçmamaktır. Kendinizi aniden yorucu bir rutine atarsanız, muhtemelen hayal kırıklığına uğrarsınız (ve ağrırsınız).

Bu egzersiz başlangıçlarını göz önünde bulundurun:

  • Akşam yemeğinden sonra her gece bloğun etrafında yürüyüşe çıkın.
  • Yoga veya tai chi’de yeni başlayanlar sınıfına kaydolun.
  • Güne 5 dakikalık esneme ile başlayın. İşte başlamanız için bir dizi esneme hareketi.
  • Kendinize bir zamanlar zevk aldığınız, ancak yol kenarına düşmüş eğlenceli aktiviteleri hatırlatın. Veya golf, bowling veya dans gibi her zaman denemek istediğiniz aktiviteler.

Bol bol uyuyun

Modern toplum bizi daha az uyumaya ne kadar yönlendirirse yönlendirsin, biliyoruz ki yeterli uyku hayatiGüvenilir Kaynak sağlığa, beyin fonksiyonuna ve duygusal esenliğe.

Çoğu yetişkin her gece yaklaşık 7 veya 8 saat uykuya ihtiyaç duyar . Kendinizi gün içinde şekerleme dürtüsüyle savaşırken buluyorsanız veya genel olarak sis içindeymiş gibi hissediyorsanız, vücudunuz size daha fazla dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söylüyor olabilir.

Daha iyi bir uyku rutini oluşturmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

  • Her gece kaç saat uyuduğunuzu ve ne kadar dinlenmiş hissettiğinizi yazın. Bir hafta sonra, nasıl yaptığınız hakkında daha iyi bir fikre sahip olacaksınız.
  • Hafta sonları da dahil olmak üzere her gün aynı saatte yatın ve uyanın.
  • Yatmadan önceki saati sessiz zaman olarak ayırın. Banyo yapın, kitap okuyun veya rahatlatıcı bir şeyler yapın. Ağır yemek ve içmekten kaçının.
  • Yatak odanızı karanlık, serin ve sessiz tutun.
  • İyi bir yatak takımına yatırım yapın.
  • Eğer kestirmeniz gerekiyorsa, bunu 20 dakika ile sınırlandırmaya çalışın.
  • Sürekli uyku sorunları yaşıyorsanız, doktorunuzla konuşun. Tedavi gerektiren bir uyku bozukluğunuz olabilir .

Ruh halinizi düşünerek yiyin

Yiyecek seçimlerinin genel fiziksel sağlığınız üzerinde bir etkisi olduğunu zaten biliyorsunuz. Ancak bazı yiyecekler ruh halinizi de etkileyebilir.

Örneğin:

Karbonhidratlar , “iyi hissetme” hormonu olan serotonini serbest bırakır . Basit karbonhidratları – şeker ve nişasta oranı yüksek yiyecekleri – minimumda tutun, çünkü bu enerji dalgalanması kısadır ve çökersiniz. Sebzeler, fasulye ve kepekli tahıllar gibi kompleks karbonhidratlar daha iyidir.

Yağsız et, kümes hayvanları, baklagiller ve süt ürünleri protein açısından yüksektir. Bu gıdalar, enerji ve konsantrasyonu artıran dopamin ve norepinefrin salgılar.
Çok işlenmiş veya derin yağda kızartılmış yiyecekler sizi mutsuz hissettirme eğilimindedir. Öğün atlamak da öyle.
Her gün daha iyi bir yemek seçimi yaparak başlayın.

Örneğin, büyük, tatlı bir kahvaltı hamurunu meyveli Yunan yoğurduyla değiştirin. Yine de tatlı isteğinizi tatmin edeceksiniz ve protein, sabah ortası enerji çarpmasından kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Her hafta yeni bir yiyecek takası eklemeyi deneyin.

Minnettar olun

Sadece minnettar olmak, diğer faydaların yanı sıra ruh halinize büyük bir destek verebilir . Örneğin, yakın zamanda yapılan iki bölümden oluşan bir çalışma , şükran duymanın umut ve mutluluk duyguları üzerinde önemli bir etkisi olabileceğini buldu.

Her güne minnettar olduğunuz bir şeyi kabul ederek başlayın. Bunu dişlerinizi fırçalarken veya sadece ertelenen alarmın çalmasını beklerken yapabilirsiniz.

Gününüze devam ederken, hayatınızdaki hoş şeylere dikkat etmeye çalışın. Birinin sizi sevdiğini bilmek veya hak ettiği bir terfi almak gibi büyük şeyler olabilirler.

Ancak, size bir fincan kahve ikram eden bir iş arkadaşınız veya el sallayan bir komşu gibi küçük şeyler de olabilir. Belki sadece tenindeki güneşin sıcaklığı bile.

Biraz pratik yaparak, etrafınızdaki tüm olumlu şeylerin daha da farkına varabilirsiniz.

İltifat edin

Araştırmalar , nezaket göstermenin daha fazla tatmin hissetmenize yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Samimi bir iltifat etmek, kendi mutluluğunuzu artırırken birinin gününü aydınlatmanın hızlı ve kolay bir yoludur.

Kişinin gözünü yakalayın ve bunu bir gülümsemeyle söyleyin ki ne demek istediğinizi anlasınlar. Kendinizi ne kadar iyi hissettirdiğine şaşırabilirsiniz.

Birine fiziksel görünümüyle ilgili bir iltifatta bulunmak istiyorsanız, bunu saygılı bir şekilde yaptığınızdan emin olun. Başlaman için sana birkaç ipucu.

Derin nefes alın

Gerginsiniz, omuzlarınız gergin ve sanki “kaybedecekmişsiniz” gibi hissediyorsunuz. Bu duyguyu hepimiz biliyoruz.

İçgüdünüz, kendinizi sakinleştirmek için uzun ve derin bir nefes almanızı söyleyebilir.

Bu içgüdünün iyi olduğu ortaya çıktı. Harvard Health’e göre derin nefes egzersizleri stresi azaltmaya yardımcı olabilir.

Bir daha stresli hissettiğinizde veya aklınız tükendiğinde, şu adımları uygulayın:

Gözlerini kapat. Mutlu bir anı ya da güzel bir yer tasavvur etmeye çalışın.
Burnunuzdan yavaş ve derin bir nefes alın.
Ağzınızdan veya burnunuzdan yavaşça nefes verin.

Sakinleştiğinizi hissetmeye başlayana kadar bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.
Yavaş, bilinçli nefes almakta zorlanıyorsanız, her nefes alışınızda ve nefes verirken kafanızdan 5’e kadar saymayı deneyin.

Mutsuz anları kabul edin

Olumlu bir tutum genellikle iyi bir şeydir, ancak herkesin başına kötü şeyler gelir. Bu sadece hayatın bir parçası.

Kötü bir haber alırsan, bir hata yaparsan ya da sadece bir korku içindeymiş gibi hissedersen, mutluymuş gibi davranmaya çalışma.

Mutsuzluk hissini kabul edin, bir an için bunu deneyimlemenize izin verin. Ardından, odağınızı size bu şekilde hissettiren şeye ve iyileşmek için ne gerekebileceğine kaydırın.

Derin nefes alma egzersizi yardımcı olur mu? Dışarıda uzun bir yürüyüş mü? Bunu biriyle konuşmak mı?

Anın geçmesine izin verin ve kendinize iyi bakın. Unutma, kimse her zaman mutlu değildir.

Günlük tutun

Günlük, düşüncelerinizi organize etmenin, duygularınızı analiz etmenin ve planlar yapmanın iyi bir yoludur. Ve bundan faydalanmak için bir edebiyat dehası olmanıza ya da ciltler dolusu kitap yazmanıza gerek yok.

Yatmadan önce birkaç düşünceyi not almak kadar basit olabilir. Bazı şeyleri yazıya dökmek sizi sinirlendiriyorsa, işiniz bittiğinde her zaman parçalayabilirsiniz. Önemli olan süreç.

Sayfada biten tüm duygularla ne yapacağınızdan emin değil misiniz? Duygularınızı düzenleme kılavuzumuz yardımcı olabilir.

Stresle baş başa yüzleşin

Hayat stresörlerle doludur ve hepsinden kaçınmak imkansızdır.

Gerek yok. Stanford psikoloğu Kelly McGonigal , stresin her zaman zararlı olmadığını ve hatta stresle ilgili tutumlarımızı değiştirebileceğimizi söylüyor. Stresin iyi tarafı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kaçınamayacağınız stresörler için, herkesin stresi olduğunu kendinize hatırlatın – her şeyin sizin üzerinizde olduğunu düşünmek için hiçbir neden yok. Ve şansın, düşündüğünden daha güçlüsün.

Kendinizi bunalıma sokmak yerine, stres etkeniyle kafa kafaya mücadele etmeye çalışın. Bu, rahatsız edici bir konuşma başlatmak veya fazladan bir iş yapmak anlamına gelebilir, ancak bununla ne kadar erken başa çıkarsanız, midenizdeki çukur o kadar çabuk küçülmeye başlar.

Nasıl Mutlu Olunur: Moral Bulma Yolları içeriği Konu Anlatımı sitesinden alıntıdır.



source https://konuanlatimi.net/nasil-mutlu-olunur-moral-bulma-yollari/

Yorumlar