Ara Sınıflar için Ders Çalışma Nasıl Olmalı?

Konu Anlatımı - Konu Anlatımı ve sosyal içerik platformu

İlkokul dersleri ile kıyasladığınızda ortaokul dersleri için zorluk seviyesi biraz daha fazladır. 5’ten 6’ya geçişte özellikle 6. sınıf matematik dersi için sağlam bir temel oluşturmanız gerekir. Dersleri başarılı şekilde çalışıp geçebilmek için ise ara sınıflara özel ders çalışma tekniklerini uygulamanızda fayda vardır.

İlk aşamada kendinize kaliteli 5. sınıf kitapları satın almalısınız. Bu kitapların her biri güncel eğitim müfredatına uygun olmalıdır. Ortaokul eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilen 5. sınıf boyunca matematik, Türkçe, sosyal bilgiler, fen bilimleri, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi gibi derslere ait konuları göreceksiniz. Her bir konu kendi içinde alt başlıklara ayrılmakta olup bunları eksik bırakmadan öğrenebilmek için 5. sınıf test kitapları ile soru çözümü yapmalısınız. Çözdüğünüz sorularda yanlış cevaplarınız olursa mutlaka onların doğru çözümünü incelemeli, püf noktalarını görmelisiniz. Bu davranışınız özellikle matematik dersinde son derece işinize yarayacaktır. Bol soru çözerek ve cevaplarını inceleyerek derste pratik kazanabilirsiniz.

5. Sınıf için Ders Çalışma Önerileri
5. Sınıf için Ders Çalışma Önerileri

Sınıf için Ders Çalışma Önerileri

Ders çalışmaya vakit ayırmak bazen tahmin ettiğinizden daha zor olabilir. Bunu önlemek ve motivasyonunuzu her zaman yüksek tutmak adına 5. sınıf kaynak kitap seçimlerinizde içeriğin yanı sıra görsel olarak da size cazip gelen kitapları tercih etmelisiniz. Yazı tipinden, renk ve görsel seçimine kadar her bir detayın düşünüldüğü kitaplar genellikle ders çalışmaya teşvik edicidir. Bu tür kitapları bulabilmek için standart 5. sınıf kitapları yerine yeni basımları seçebilirsiniz. En çok tercih edilen kitap serilerini araştırdığınızda bunlar arasında motivasyon denemeleri, zoru serisi, dinamo serisi, taktikli seri ve 0’dan serisi gibi seçenekleri görebilirsiniz. Her bir seri kendine özgü olup farklı çalışma seviyelerine hitap eder.

6. Sınıf Matematik Dersi için Verimli Çalışma
6. Sınıf Matematik Dersi için Verimli Çalışma

Sınıf Matematik Dersi için Verimli Çalışma

Saatlerce çalışmanız o ders için verimli çalıştığınız manasına gelmez. Çalışırkenki veriminizi artırmak için planlı ve yüksek motivasyonlu olacak şekilde ders çalışmalısınız. Özellikle 6. sınıf matematik konuları alışık olmadığınız bir tarzda olduğundan her bir konuyu iyi öğrenebilmek için ekstra çaba sarf etmeniz gerekir. Konu tekrarına ya da soru çözümüne başlamadan önce etrafta dikkatinizi dağıtacak nesneler varsa onları kaldırmalısınız. Örneğin 6. sınıf matematik 1. dönem 1. yazılı için çalışacaksanız amacınıza yönelik kaynakları tercih etmelisiniz. Tonguç Mağaza’da yer alan akıl notları, taktikli soru bankası, 0’dan 6’ya konu anlatımı, yazılı notları gibi kaynakları tercih ederek sınav konularına hakim olabilirsiniz.

Ara Sınıflar için Ders Çalışma Nasıl Olmalı? içeriği Konu Anlatımı sitesinden alıntıdır.



source https://konuanlatimi.net/ara-siniflar-icin-ders-calisma-nasil-olmali/

Yorumlar