Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır?

Konu Anlatımı - Konu Anlatımı ve sosyal içerik platformu

Krepe balyaj saçlar, sosyal medyada fırtına gibi esiyor. Balyaj, Fransız renk uzmanları tarafından oluşturulan serbest el saç vurgulama tekniğidir ve size kesinlikle çarpıcı göründüğünü söylemek için buradayız. Krepe balyajın ne olduğundan emin olmasanız bile, bu önemli noktaları kesinlikle ünlülerin kırmızı halıdaki saç modellerinde görmüşsünüzdür.

Hatta ombre saç trendini bile gölgede bıraktığını söyleyebiliriz! Saç renginizi değiştirmek ve kendinize yeni ve havalı bir stil kazandırmak için az bakım gerektiren bir yol arıyorsanız, krepe balyaj hakkında bilmeniz gereken her şeyden, balyaj vurgularını nasıl alabileceğinize kadar tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Balyaj Nedir?

Balyaj, doğal, güneşte hafif açılmış bir görünüm yaratmak için kullanılan yenilikçi, serbest el saç boyama tekniğidir. Geleneksel vurgular daha dramatik veya biraz daha zarif olabilir. Bununla birlikte, saç boyasında saçlarınızı doyurmayı ve folyoya sarmanız gerekir.

Saç tipinize ve önceki saç bakımlarınıza bağlı olarak, vurgulamalar saçları ince ve cansız bırakabilir. Ağartıcı kullanımı hasara neden olabilir.

Balyajın, renk açıcı kullanımı veya bir ısı kaynağına uzun süre maruz kalması ile ilgisi yoktur. Bu nedenle evde yapmanın birçok avantajı vardır ve evde kolayca yapılabilir.

Bu saç boyama tekniği, saç tellerinin elle hafifçe renklendirilmesini gerektirir. Bu nedenle, saçlarınız doğal görünüyor ve vurgulamalar kolayca kontrol altında tutuluyor.

Ombre ile karşılaştırıldığında, saçınızı renklendirmek için balyaj yöntemi çok daha zarif ve estetiktir. Ombre, tipik olarak çift tonlu bir saç rengi elde ederek saçı yavaşça hafifletmek için kullanılır. Koyu renk köklerden orta uzunlukta yayılırken, daha açık renkler saçların uçlarına uygulanır.

Balyaj tekniğinde ise her bir saç teli ayrı ayrı boyanmış olduğundan daha ince, zarif ve doğal bir saç rengi geçişi elde edebilirsiniz.

Krepe Balyaj Nedir?

Son zamanlarda çılgın bir trend halini alan krepe balyaj uygulaması, balyaj ve ombre uygulamalarından biraz daha farklıdır. Bu işlem de, saçların dip kısımları koyu renkte kalırken uç kısımları açık renklere boyanır ve saçların rengi ışıltılı görünür.

Röfle uygulamasına bir yönüyle benzeyen bu teknik, röfleden çok daha doğal bir görünüm sağlar. Üstelik röfle sürekli bakım isterken, krepe balyajı gündelik hayatta çok daha kolay ve rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Krepeli balyaj tekniğini hiç boyanmamış saçlara uygulayabileceğiniz gibi boyalı saçlara da uygulamanız mümkündür.

Krepe Balyaj Fiyatı

Krepe balyajın güncel fiyatları 190 lira ile 420 lira arasında değişir.

Evde Krepe Balyaj Yapımı

Krepe balyaj için kolay 8 adımlı kılavuzu öğrenin ve bu tarzı evinizin rahatlığında ve uygun bir bütçeyle elde edin. Böylece siz ve saçlarınız, girdiğiniz her ortamda dikkat çekebilirsiniz. Saçları vurgulamayı gerektiren bu serbest el tekniği, ombre veya geleneksel alüminyum folyo vurgularından farklı bir sonuç verir.

İnternet, ünlüler tarafından, podyumlarda veya dünyanın moda başkentlerinin sokaklarında balyaj fikirleri ve balyaj görünümleriyle doludur.

Bununla birlikte, ince, güneşte açılmış bir cilaya ulaşmak, profesyonel kuaför salonlarında büyük paralara mal olur. Bu nedenle, size ev yapımı krepe balyaj için 8 adımlı kolay rehber getirmeyi misyonumuz haline getirdik. Sloganımız: dar bir bütçeyle daha hoş saçlar! 

Daha fazla uzatmadan, mükemmel krepe balyajına ulaşmanın 8 adımı işte burada…

Evde balyaj vurguları ve ışıltıları için adımları uygulamak oldukça kolaydır ve balyaj tekniğini nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz. İlk seferde doğru yapmazsanız umutsuzluğa kapılmayın. En kötüsü, saçlarınız başlangıçta planlanandan biraz daha açık renk olacaktır. Saçınızı daha önce evde boyadıysanız, bazı adımlar sizin için kolay olacaktır.

Malzemeler

Bir tane balyaj spatulası ve fırça. İsteğe bağlı olmasına rağmen, balyaj spatulası tüm süreci kolaylaştıracaktır.

Koyu kahverengi saçlar için, birkaç ton daha açık renkte sülfat içermeyen ve amonyak içermeyen saç boyası tercih edilmelidir. Daha açık saçlar veya daha nüanslı ve görünür bir balyaj etkisi için bu ekstra ağartıcı sarı boya gibi birkaç ton daha hafif bir boya tercih edilebilir.

İsteğe bağlı olarak kııvırcık saçlar için besleyici şampuan.

İsteğe bağlı olarak hasarlı saçları onarmak için hasarlı saçlar için saç bakım maskesi. Özellikle ekstra ağartıcı ile saç boyası kullanıldığında önerilir.

1. Kutudaki talimatları uygulayın

Krepe balyaj  için kullanacağınız saç rengini zaten seçtiğinizi tahmin ettik. Doğal bir görünüm için, doğal saç renginizden üç ton daha açık bir saç rengi seçmeniz gerektiğini unutmayın. Şimdi kutudaki talimatları görmezden gelmeyin.

Ayrıca daha önce aynı saç boyası veya saç boyası markasını kullansanız bile, alerji testi yapmanız önerilir. Alerjilerin ne zaman geliştiğini asla bilemezsiniz. Bu yüzden boyanıza her şeyden önce bir yama testi yapmak en iyisidir.

Bazı durumlarda, saçlar tatmin edici bir sonuç için çok hasarlı veya düzensiz olabilir. Diğer durumlarda, boyanın bileşenlerinden birine alerjiniz olabilir ve hatta bunu bilmiyor olabilirsiniz. Başlangıçtan itibaren herhangi bir sorunu tespit etmenize yardımcı olacak bu testi yapmalısınız.

Ellerinizin renklenmesini önlemek için eldiven kullanın ve boyanın omuzlarınızı, kulaklarınızı veya sırtınızı renklendirmesini önlemek için başınızın etrafına vazelin uygulayın. Ayrıca bir önlük takmakta fayda var.

Eğlenceli bir görünüm arıyorsanız, maviden mora, kırmızıdan sarıya veya gece mavisinden gök mavisine renkli geçişler yapabilirsiniz.

2. Saçınızı toplayın

Takip ettiğiniz krepe balyaj efektine bağlı olarak, daha fazla katman oluşturabilirsiniz. Yeni başlayanlar için saçınızın bir bölümünü yukarı çekin ve bir düğüm halinde sabitleyin.

İnce bir saç tutamını bırakın. Saçınıza evde krepe balyaj yapmak için hazırlamanıza yardımcı olabilecek başka bir teknik, çapraz topuz yöntemi olarak adlandırılır. Temel olarak, önce orta kısım oluşturarak saçınızı dört bölüme ayırırsınız. Ardından, orta kısmın orta noktasından bir tutam alırsınız ve sonra diğer tutama geçersiniz. Dört saç bölümünüz olacak, her biri bir kerede bir bölümle çalışmayı kolaylaştırıyor.

3. Kıvırın ve ayırın

Bölüm bölüm, saç tutamlarını sonuna kadar kıvırın. Bir tarakla, kıvrımın başlangıç ​​noktasından saç tutamlarını ayırın. Bu, saç köklerine yakın olacak saç boyasına karşı bir bariyer görevi görecektir.

Bu saç boyama tekniğinin tüm amacı doğal saç renginizi daha açık bir ton ile kapatmaktır. Doğal saç köklerine sahip olmak, saç renginizi koruduğunuz sürece daha uygundur.

4. Saç boyasını uygulayın

Her saç tutamının ilk boyanan kısmı uçlar olmalıdır. Hızla uçlardan geçin ve sonra saç tutamlarının orta kısımlarından aşağı doğru boyayı, fırçayla uygulamaya başlayın.

Bir fırça daha fazla hassasiyet sunabilirken, boyayı genellikle güneş tarafından renklendirilecek olan saç tellerine yaymak için parmaklarınızı kullanmak daha doğal bir görünüm sunar. Saç boyasını, saçın yukarı kısımlarına dokunmadan saçın ortasından aşağı doğru uygulayın.

5. Boyalı saçları sabitleyin

Tebrikler! Şimdi bir balyaj uzmanı olma yolundasınız. Bilmeniz gereken tek şey, üzerinde çalıştığınız saç bölümünü sabitlemeniz gerektiğidir.

Bir kez daha, rengi, saç diplerine bulaştırmadan, boyanan saç tutamlarını yukarıda toplamaya çalışın. Bunun için tel tokalar kullanabilirsiniz. Fakat bu biraz zor bir süreç olduğundan, saç tutamlarını alüminyum folyo ile sarmanızı tavsiye ederiz. 

6. Simetri sağlamak için uğraşmayın

Balyaj vurgularınızın simetrik olmadığı konusunda endişelenmeyin. Bu serbest el boyama tekniğinin en büyük avantajlarından biri, zahmetsizce doğal ve serbest bir görünümdür.

7. Son rötuşları uygulayın

Saçını herkesten daha iyi biliyorsun. Tabii ki, kuaförler özellikleri belirlemek için eğitimli bir göze sahipler. Bununla birlikte, bu tekniği evde denemek için ekstra bir nokta, tam renklendirme miktarını ve daha fazla vurgulamak istediğiniz alanı kontrol edebilmenizdir.

Örneğin, yaz aylarında saçlarınız yüz çevresinde daha açık bir renge sahipse, yüz çerçeveleme vurgularını deneyin. Ayrıca daha açık rengin, daha belirgin olmasına yardımcı olurlar.

8. Saçlarınızı durulayın ve doğal olarak kurumaya bırakın

Saç boyasıyla birlikte verilen talimatları izleyin ve boyayı gereğinden daha fazla saçınızda bekletmeyin. Saçlarınızı ılık suyla durulayın, ihtiyacınız varsa saç bakımı uygulayın. Tekrar durulayın, bu sefer saçlarınızı doğal olarak kurumaya bırakın.

Krepe Balyaj ile Ombre Arasındaki Fark

Ombre saç rengi, koyudan açık renge, saç köklerinizden uçlarına yavaş yavaş geçiş yapan bir görünüm oluşturur. Degrade efekti oluşturmak yerine, balyaj, vurguları ve ışıltıları belirli alanlarda saç boyunca yerleştirir.

Krepe Balyaj Saçı Yıpratır Mı?

Evet, bu işlemde yoğun kimyasal maddeler olduğu için saçları bir miktar yıpratabilir. Bu yüzden krepe balyaj yaptıktan sonra saç bakımı yapmanız gerekir.

Krepe Balyaj Saç Modelleri

  • Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? 1
  • Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? 2
  • Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? 3
  • Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? 4
  • Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? 5
  • Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? 6
  • Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? 7
  • Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? 8
  • Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? 9
  • Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? 10

Krepe Balyaj Hakkında Merak Edilenler

Krepe Balyaj Nedir?

Bu işlem de, saçların dip kısımları koyu renkte kalırken uç kısımları açık renklere boyanır ve saçların rengi ışıltılı görünür.

Krepe Balyaj Ne Demek?

Röfle uygulamasına bir yönüyle benzeyen bu teknik, röfleden çok daha doğal bir görünüm sağlar. Üstelik röfle sürekli bakım isterken, krepe balyajı gündelik hayatta çok daha kolay ve rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Krepe Balyaj Nasıl Yapılır?

Krepe balyaj yapımı hakkında 8 farklı evde yapılabilir teknik paylaşılmıştır. Tüm detaylara yukarıda ki içeriği inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Krepe Balyaj Fiyatı

Krepe balyajın güncel fiyatları 190 lira ile 800 lira arasında değişir.

Krepe Balyaj Saçı Yıpratır mı?

Bu soruya karşılık bazı forum ve yorum sitelerinde bir çok kullanıcı yorumunu inceledim ve gördüğüm kadarıyla genelde yapratıcı bir yapıya sahip aşağıda bir kullanıcının yapmış olduğu yoruma göz atabilirsiniz.

Ombre ve Krepe Balyaj Arasındaki Fark

Ombre saç uçlarına uygulanan bir boyama işlemidir.
Balyaj ise saç uçlarının renginin açılması işlemidir.
Balyaj doğal bir görünüm elde etmenizi sağlar.
80’lerin modası balyaj şimdilerde de doğallığı arayan kadınların ilk tercihidir.

Krepe Balyaj Nedir & Nasıl Yapılır? içeriği Konu Anlatımı sitesinden alıntıdır.



source https://konuanlatimi.net/krepe-balyaj-nedir-nasil-yapilir/

Yorumlar