Hassas Cilt Nasıl Anlaşılır?

Konu Anlatımı - Konu Anlatımı ve sosyal içerik platformu

Hassas ciltler daha çok ilgi ve özen ister. Kış aylarında da yaz aylarında da çabuk yıpranmaya açıktır. Kışın soğuktan ve rüzgardan, yazın ise sıcaktan ve güneş ışınlarından korunmak gerekir. Açık tenlilerin cildi çok daha hassastır. Eğer açık tenliyseniz, kışın soğuktan, rüzgardan, yazın sıcaktan ve güneşten etkileniyorsanız cildiniz hassas demektir.

Hassas cilt bakımı için sizlere sunduğumuz yapması kolay ve yüz bakımı için oldukça yararlı maskelerden cildinize uygun olanı seçerek haftada bir kez düzenli olarak uyguladığınız taktirde oldukça faydasını göreceksiniz.

  • Hassa ciltler için doğal güneş kremi(Yaz-Kış): Eşit miktarda (Aktardan birer şişe alıp hepsini kullanabilirsiniz. )badem yağı, gliserin ve nar çekirdeği yağını koyu renkli bir kavanozun içine koyun ve üzerine bir adet rendelenmiş havuç ekleyerek kavanozun ağzını kapatın. Karışımı bir hafta boyunca günde bir iki kez çalkalayarak bekletin. Bir hafta sonra karışımı bir tülbentten geçirin ve iyice sıkarak havucun suyunun karışıma çıkmasını sağlayın. Güneş koruyucunuz hazır. Spreyli bir şişeye koyarak kullanabilirsiniz.
  • Hassas ciltler için peeling: 8-9 tane bademi blenderdan geçirerek toz haline getirin. İçine yüze sürülebilecek kıvama gelene kadar damla damla badem yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımla cildinizi yumuşak ve dairesel hareketlerle cildinizi ovun. 10 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. Toz haline getirdiğiniz badem peeling görevi görecektir. Badem yağı ise cildinizi nemlendirip yumuşatacaktır.
  • Hassas ciltler için bakım maskesi: 1 adet muzu cam bir kasede iyice ezin. İçine bir yemek kaşığı süt ve yüze sürülecek kıvama gelene kadar zeytin yağı katın ve karıştırın. Karışımı cildinize sürün ve akmaması için maskeyi sürdükten sonra yüzünüze kağıt havlu yapıştırın. Bu şekilde 20 dakika bekleyin ve yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

Hassas Cilt Belirtileri

Hassas cilt belirtileri, cildinizin koruyucu bariyerinin bozulmasından kaynaklanır. Buna çevre, dehidrasyon veya altta yatan bir durum neden olabilir. İşaretler şunları içerir: 

  • Kaba, lapa lapa yamalar
  • Buruşuk, kaba doku
  • Kırmızılık
  • Şişme
  • Cilt üzerinde açık yaralar veya sarı kabuk
  • soyma cilt

Hassas cilt hem nesnel belirtilere hem de öznel belirtilere neden olabilir. Objektif işaretler, kızarıklık, şişme veya yaralar gibi sağlık uzmanınızın gözlemleyebileceği fiziksel değişikliklerdir. Bunlar cildinizin koruyucu bariyerinde meydana gelen değişikliklerdir ve dışarıdan birinin bakış açısından gözlemlenmesi kolaydır.

Subjektif semptomlar, hassas cildin neden olabileceği kaşıntı, yanma ve ağrı gibi hisleri ifade eder. Onlar da aynı derecede gerçektir, ancak yalnızca sizin tarafınızdan hissedilir veya gözlemlenir.

Hassas Cilt Nasıl Anlaşılır? içeriği Konu Anlatımı sitesinden alıntıdır.



source https://konuanlatimi.net/hassas-cilt-nasil-anlasilir/

Yorumlar