Diş Beyazlatma Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır?

Konu Anlatımı - Konu Anlatımı ve sosyal içerik platformu

Dişleriniz birçok sebebe bağlı olarak sararmaya başlayabilir. Diş temizliğinize yeteri kadar özen göstermiyorsanız, çay, kahve, sigara gibi diş rengine zararlı olan bazı içecekleri sıkça tüketiyorsanız zamanla dişlerinizde sararmalar renk değişimler meydana gelmeye başlar.

Diş Beyazlatma Estetiği Nedir?

Diş beyazlatma yöntemi için estetik diş hekimleri son derece yüz güldürücü sonuçlar elde etmektedir. Zira estetik diş beyazlatma yöntemi ile sararmış dişler oldukça doğal bir görüntüye kavuşuyor ve gayet parlak ve beyaz bir hal alıyor. Ayrıca estetik diş beyazlatma yöntemi ile dişlerinizde beyazlıktan memnun kalmazsanız, dilerseniz laminate porselen diş yaptırarak daha parlak, daha beyaz, üstelik beyazlığı kalıcı dişlere sahip olabilirsiniz.

Bazı kişilerde doğuştan sarıya çalan diş yapısı görülür. Kişi dişlerinin temizliğine ne kadar özen gösterirse göstersin, diş sarartan yiyecek ve içeceklerden ne kadar uzak durursa dursun, dişlerinizde sararmayı önleyemez. Bunun yanında kişinin yaşı ilerledikçe diş sağlığı zayıflamaya başlar ve dişlerinde sararmalar meydana gelmeye başlar.

Bütün bunlar sonucunda oluşan diş sararmalarını tedavi ettirmek için estetik diş beyazlatma yöntemine başvuracağınız zaman, ağız sağlığınızda bir problem olmamasına özen göstermeniz gerekir. Mesela diş eti iltihaplanması sorunu yaşıyorsanız, öncelikle diş eti iltihaplanması tedavisi yaptırmalı, ondan sonra diş beyazlatma estetiğini yaptırmalısınız.

Diş kliniğinde diş beyazlatma nasıl yapılır?

Diş beyazlatma yöntemini yaptırmak üzere diş kliniğine gittiğinizde, öncelikle diş ve diş etleriniz sağlığı kontrol ediliyor. Diş eti iltihaplanması, diş taşı, diş plağı veya herhangi bir diş hastalığı olup olmadığı kontrol ediliyor.

Diş ve ağız sağlığınızda bunlara benzer bir hastalık bulunmazsa diş eti koruyucular ışık cihazı aracılığı ile diş etlerine uygulanıyor ve hemen akabinde diş beyazlatma jeli sürülüyor. Bu işlem tüm dişlerinize tek tek uygulanıyor. Bu işlem bitince 15 dakika süren ışık kaynağı dişlerinize uygulanıyor. Bunun ardından bir kez daha bütün dişlerinize tek tek sürülmek üzere diş beyazlatma jeli uygulanıyor ve yine üzerine 15 dakika daha ışık kaynağı uygulanıyor. Böylece ortalama yarım saat ile 45 dakika arasında diş beyazlatma işlemi tamamlanmış oluyor.

Diş beyazlatma estetiği bittiğinde 15 dakika sürecek hassasiyet gideren flor uygulaması yapılıyor ve evinize gidiyorsunuz. Aradan 15 gün geçince tekrar diş hekiminize gelip, diş beyazlatma estetiğini pekiştirmek adına ikinci bir uygulama daha yapılıyor. Gerekli görülürse size evde kullanmanız için diş plakları veriliyor ve bunları nasıl kullanacağınız anlatılıyor. Bu evde kullanılan diş plakları sizin dişlerinize özel yapılıyor ve diş beyazlatmakta oldukça yüz güldürücü sonuçlar veriyor.

Diş beyazlatma estetiği yaptırırken herhangi bir acı duymuyorsunuz. Diş beyazlatma estetiği bittikten 2 saat sonra hafifi bir ağrı hissedebiliyorsunuz. Diş beyazlatma estetiğinin kalıcılığı ortalama 2 ila 4 yıl arasında değişebiliyor.

Diş Beyazlatma Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır? içeriği Konu Anlatımı sitesinden alıntıdır.



source https://konuanlatimi.net/dis-beyazlatma-estetigi-nedir-nasil-yapilir/

Yorumlar