Alın kırışıklığı nasıl giderilir? Alın kırışıklığına ne iyi gelir?

Konu Anlatımı - Konu Anlatımı ve sosyal içerik platformu

Kaşlarımızı kaldırdığımız zaman alnımızda kırışıklıklar oluşmaktadır. İletişimin en önemli parçası olan yüz ifadelerimizden ilgi gösterme veya şaşırma eylemlerini gerçekleştirdiğimiz zaman alın kırışıklıkları ortaya çıkar ancak bu her insanda bu şekilde olmayabilir. Kişiye göre değişebilir ancak bazı insanlarda erken yaşlarda ve her durumda alın kırışıklığı olabilir.

İnsan doğal olarak yaşlanır ancak yaşam tarzları arasındaki farklılıklar bu süreci daha hızlı veya daha yavaş hale getirebilir. Yaşlanmayı daha yavaş hale getirmek yaşamınızda yapacağınız bazı değişiklikler ile mümkündür.

Alın Kırışıklığı Neden Olur?

Güneş gözlüğü takmamanın bir sonucu olarak güneşli havalarda gözleri buruşturmak, kaş ve mimikleri aşırı kullanıyor olmak v.b etkenler alın kırışıklığına neden olabilir. Kırışıklıklar 20-25 yaşlarından itibaren oluşur ve erken önlem alınmazsa çoğalarak zamanla daha belirgin hale gelir.

Alın Kırışıklığı Nasıl Geçer?

  • Cildinizi SPF 30-50 faktörlü krem ile güneşe çıkmadan önce mutlaka koruma altına alın. Cildin uzun süre güneş ışınlarına maruz kalması alın kırışıklarının oluşumunda önemli bir yere sahiptir. Güneşe aşırı maruz kalmış olan ciltlerde sarkma, kuruluk kırışıklık ve leke sorunlarını gözlemleyebilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek için cildinize uygun güneş gözlüğü, şapka ve güneş kremi kullanmayı unutmayın.
  • Mimiklerinizi daha az kullanmaya çalışmalısınız. Alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değildir ancak yine de elinizden geldiği düzeyde bu durumu kontrol altında tutabilirsiniz.
  • Stres yönetimini iyi yapabilmelisiniz. Çünkü kırışıkların belirginleşmesinin önemli nedenlerinden bir tanesi de strestir.
  • Hayatınızın rutinine düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve kaliteli uykuyu dahil etmelisiniz.
  • Vücudunuzu C vitamini takviyesi ile güçlendirmelisiniz. Bu sayede cidinizin kolajen üretiminin artmasına yardımcı olursunuz. 
  • Susuz ve nemsiz bir cilt kırışıklıklara karşı daha elverişlidir. Daha dolgun ve sağlıklı bir cilt görünümü için cildinize nem takviyesi yapmalısınız. Kullanacağınız cilt serum yada kremlerinin hyaluronik asit içermesine dikkat ederek bu nemi sağlayabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra günlük 2 veya 2.5 litre su tüketimi de sağlıklı bir cilt için önemli katkılar sağlayacaktır.
  • Hayatınızda var ise sigara ve alkol tüketimine son vermelisiniz. 
  • Geceleri retinoid içeren ürünleri kullanmayı alışkanlık haline getirin. Kolajen üretimini destekleyerek cildin yaşlanmasını geciktirmek konusunda retinoidler de C vitamini kadar etkili olurlar.
  • Saygın bir dermatolog veya yetkili estetisyenlik ofisine giderek profesyonel cilt bakımı alabilirsiniz.
  • Hepsini denemenize rağmen hala alın kırışıklıkları ile mücadeleyi kazanamıyorsanız az da olsa botoks zamanınız gelmiş demektir. 

Alın kırışıklıkları için masaj nasıl yapılır?

Baş parmaklarınızı kulak seviyesinin biraz üzerinde tutun ve diğer parmaklarınızla alnın dışından içeriye doğru hafif hareketlerle masaj yapın. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Düzenli uygulama ile kırışıklıkların zamanla kaybolduğunu fark edeceksiniz. Bu konuda aşağıdaki video da size yardımcı olacaktır.

Yüz Yogası – Alın ve Kaş

Alın kırışıklığı nasıl giderilir? Alın kırışıklığına ne iyi gelir? içeriği Konu Anlatımı sitesinden alıntıdır.



source https://konuanlatimi.net/alin-kirisikligi-nasil-giderilir-alin-kirisikligina-ne-iyi-gelir/

Yorumlar