Dudak Renklendirme Nedir? Dudak Renklendirme Hakkında Her Şey

Konu Anlatımı - Konu Anlatımı ve sosyal içerik platformu

Günümüzde popüler halde ve birçok kişi tarafından tercih edilen dudak renklendirme işlemi solgun dudakları daha renkli ve canlı göstermek isteyenler için bulunmaz bir nimet. Dudak renklendirme yaptırmayı düşünüyorsanız kesinlikle yaptırmadan önce bu içeriği dikkatlice okuyun. 

Dudak renklendirme nedir?

Dudak renklendirme uygulaması solgun ve cansız görünüme sahip olan dudakları daha parlak, daha canlı ve renkli hale getirmek için yapılır. Bu işlem kendine has kalıcı makyaj boyaları ile yapılan kalıcı bir makyaj türüdür.

Dudak Renklendirme Hakkında Merak Edilenler

Dudak renklendirme uygulaması çok fazla tercih ediliyor olmasının da etkisi ile içinde çok fazla soru barındırıyor. Aşağıda bu soruların bir listesi ve cevaplarını bulabilirsiniz.

1) Dudağı Büyütür mü? 

Dudaklarınız daha dolgun ve parlak bir görünüme sahip olur ancak dudak renklendirme uygulaması dudakları büyütmez.

2) Ağrılı bir işlem mi?

Dudak renklendirme uygulaması öncesinde yapılan anestezi nedeni ile işlem esnasında herhangi bir ağrı, acı olmuyor. Sonrasında ise sadece deri üzerinde uygulanan hafif bir işlem olması nedeni ile yine bir ağrı söz konusu değildir.

3) Ne kadar kalıcı?

Ortalama 2 yada 3 yıl kalıcılık gösteren dudak renklendirme uygulaması cilt yapısına göre bu süreden daha uzun veya daha kısa süre kalıcılık gösterebilir.

4) Kimlere Yapılmaz?

Dudak renklendirme uygulaması, 18 yaşına girmemiş, pigment alerjisi olan, psikolojik rahatsızlığı olan veya dudaklarında egzama, mantar, siğil, dudak çatlaması gibi sorunları olan bireylere uygulanamaz.

5) Zararlı mı?

Bu uygulamanın ana maddesi olan boyalar ve pigmentler tamamen doğal ürünlerdir, uygulamanın hijyenik ortamda uzman kişiler tarafından yapılması şartı ile herhangi bir bilinen zararı yoktur.

6) Fiyatı ne kadar?

Bu işlemin günümüzde uygulama fiyatı belli ancak bu yazının kalıcılığı ve ne zaman okunacağı konusunda bilgi sahibi olmadığım için buraya fiyat yazmıyorum ancak dilerseniz “buradan” güncel fiyat takibi yapabilirsiniz.

Dudak Renklendirme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • El temasından kaçının.
  • Soğuk ve sıcak yiyeceklerden kaçınmalısınız.
  • Baharatlı veya acı yiyeceklerden bir süre uzak durmalısınız.
  • Uygulamadan sonra 1-2 gün dudaklarınız su ile temas etmemelidir.
  • Uygulamadan sonra birkaç hafta önerilen dudak nemlendiricilerini kullanmalısınız.
  • İşlem öncesi ve sonrası alınması gereken uçuk önleme hapı düzenli olarak kullanılmalıdır.

1) Sigara içilir mi?

Kalıcı dudak renklendirmesinden sonra 1-2 saat dudaklara dokunulmamalı, çok fazla hareket ettirilmemeli ve sigara içilmemelidir.

2) Öpüşülür mü?

İşlemden sonra bir iki gün öpüşmek ve pipet kullanarak sıvı tüketmek sakıncalıdır. Boyama işleminin oturması için bunlara dikkat edilmelidir.

3) Renk Ne Zaman Oturur?

Uygulamadan 4 hafta sonra boya tamamen oturur 6 hafta sonra ise son rötuşlar yapılır. Bu uygulamanın kalıcılığı cilt yapısına göre farklılık gösterse de 3 yıl kadar sürebilmektedir.

4) Şişlik Nasıl Geçer?

Hassas cildi olanlarda dudaklarda şişlik ve ödem görülebilir. Fakat ortalama 3-4 günlük iyileşme süreci sonrasında dudaktaki şişlik de azalır.

BurcuEs | Kalıcı Dudak Renklendirme | EsBurcuEs

Dudak Renklendirme Nedir? Dudak Renklendirme Hakkında Her Şey içeriği Konu Anlatımı sitesinden alıntıdır.



source https://konuanlatimi.net/dudak-renklendirme/

Yorumlar