Oje Sürmenin Püf Noktaları

Konu Anlatımı - Konu Anlatımı ve sosyal içerik platformu

Güzel bir el görünümünün olmazsa olması ojelerdir. Oje el güzelliğini tamamlamada adeta bir taçlandırma işidir. Biz kadınlar için oje sürmek ne kadar basit bir iş gibi görünsede bazı noktalara dikkat edilmediğinde tam anlamıyla hüsranla sonuçlanabilecek bir konu. Ellerimiz vücudumuzun gün içinde en göz önünde olan, istesekde saklayamadığımız ve bu yüzden bakımını ihmal etmememiz gereken, adeta bizi dışarıdaki insanlara anlatan bir sözcü. Hal böyle olunca, el güzelliğini tamamlayıcı bir unsur olarak ojeler devreye giriyor ve tabi ki onlarla ilgili bazı önemli noktalar. Gelelim oje sürmenin püf noktalarına;

Mükemmel Ojeli Eller İçin Bilmeniz Gereken 5 Şey

Bakımlı Eller

Oje sürmeye başlamadan önce elleriniz bakımlı olmalı. Bakımlı ellerden kastedilen özel bir bakım uygulamasından ziyade, el nemlendiricinizi düzenli kullanıyor olmanız ve gün içinde ihtiyacınızın göre tazelemeniz. Kurumuş, çatlamış bir ele hangi ojeyi sürerseniz sürün kendini göstermeyecektir. Bunun yanında tırnak etlerinize de dikkat etmeli, onları asla koparmamalısınız. Bunun yerine; tırnak etlerini yumuşatan ojelerden kullanıp, onları daha sağlıklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Tırnağa şekil vermek

Tırnağa şekil vermek için ilk önce törpüleyip, tırnaklarımızı eşitlemeyiz. Bu işlemi törpünüzü sağa sola hareket ettirerek yapmak her zaman doğru olanıdır. Aksi takdirde tırnağınızda kırılmalara ve kat kat ayrılmalara neden olabilirsiniz. İkinci adım olarak tırnağınızın şekline göre oje yardımıyla göz yanılsamaları yaratıp, mükemmel bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer tırnağınızı olduğundan daha ince göstermek isterseniz; koyu renk ojeleri tercih etmeli ve ojenizi tırnağınızın kenarında az bir boşluk bırakarak sürmelisiniz. Açık renk ojeleri ise orta boy bir tırnağı daha uzun ve zarif bir görünüme kavuşturmak için kullanabilirsiniz.

Oje kullanım aşamaları

Ojenizi sürmeye başlamadan önce ojenizi iki elinizle, avuçlarınızın arasında sağa sola döndürerek kıvamını almasını sağlamalısınız. Açtığınızda koyu bir kıvam almışsa ojeniz bozulmuş demektir, kullanmamak daha iyi olacaktır zira kullanmanız halinde sürümü ve kuruması size zorluk oluşturacaktır. Yarı akışkan bir kıvamdaysa bu ojenizin sürüme hazır olduğunu gösterir. İyi bir oje sürümü tırnakta 2 fırça darbesiyle olanıdır. Fakat bunu normal fırçalarda başaramıyor ve dalgalı bir görünüm elde ediyorsanız kalın fırçalı ojeleri tercih etmeniz daha doğru bir seçim olacaktır. Böylece 2 fırça darbesiyle kusursuz bir oje görünümü elde edebilirsiniz.

Ojenin rengi

İlk kat ojenizi sürdünüz ama istediğiniz tonun açığını elde ettiyseniz mutlaka ikinci katı sürmelisiniz. Bu işlemi yapmadan önce ilk katın tam olarak kurulduğundan emin olmalısınız. Ayrıca hemen kurusun isterseniz tırnaklarınızı soğuk suya tutmanız ojelerinizin kurumasını hızlandıracaktır. Ojenizin rengi illa ki kıyafetinizle uyumlu olmak zorunda değil. Önemli olan ten renginize uyumlu olması. Bu sebeple süreceğiniz renge karar vermeden önce mutlaka bir tırnağınızda deneyiniz.

Koruyucu oje ve taban oje

Ojenizi sürmeden önce tırnaklarınızın sararmasını önlemek ve istediğiniz renk tonuna daha kolay ulaşabilmek için ince bir kat beyaz ya da rakı beyazı denilen bir tonu kullanmalısınız. Bu işlem sürdüğünüz ilk kat ojeden memnuniyet oranınızı artıracaktır. Bir diğer işlem ise, ojenizi sürdükten sonra şeffaf oje koruyucunuzu sürmektir. Bu detay, ojenizi sadece korumak ve kalıcılığını arttırmakla kalmayacak, tırnaklarınıza da pırıl pırıl bir görünüm kazandıracaktır.

Oje nasıl sürülür?

Ojeyi düzgün bir şekilde uygulamak, birden fazla adım gerektirir. Oje uygulaması tipik olarak 1 kat baz kat, tam kapatıcılık sağlamak için 2 kat renkli uygulama ve uzun süreli aşınma ve parlaklık için 1 kat üst kat içerir.

Simli oje nasıl sürülür

Biraz ışıltı eklemek ister misiniz? Simli ojeyi tıknaz simli uygularken, eşit bir kapatıcılık sağlamak için parıltının düzgün bir şekilde yerleştirildiğinden emin olmak için hafifçe vurarak uygulayın. Tam kapatıcılık sağlamak için iki kat sim uygulaması yapın.

Oje Sürmenin Püf Noktaları içeriği Konu Anlatımı sitesinden alıntıdır.



source https://konuanlatimi.net/oje-surmenin-puf-noktalari/

Yorumlar