Halil Konakçı Kimdir? Neler Söyledi…

Konu Anlatımı - Konu Anlatımı ve sosyal içerik platformu

Halil Konakçı Hoca, Ankara Melike Hatun Cami İmamıdır. Son dönemlerde yaptığı vaazlarda İslam’ın en önemli savunucusu olarak gündeme oturdu. Sosyal medyayı söylemleriyle iki gruba ayıran İmam Konakçı vaazlarında İslam’a aykırı giyim ve davranışlarda bulunan kadın Milletvekillerini de hedef alınca CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin İslamiyet’in güzide savunucusu Halil Konakçı Hoca’ya kin kustu.

#halilkonakciyalnizdegildir

Halil Konakçı kimdir? Kısaca tanıyalım…

Ankara Melike Hatun Cami’nde imamlık yapan Halil Konakçı Cuma vaazlarını kendine ait Instagram hesabından paylaşınca olanlar oldu. Bazı vaazlarında ‘dinde zorlama yoktur’ diyen Halil Konakçı ‘sokaklar kasap dükkanı gibi’ söylemlerinden sonra sosyal medyada büyük tepki topladı. İmam Konakçı’yı haksız bulan İslam karşıtı kesimin var olmasının yanı sıra kendisini destekleyen İslami kesim çoğunlukta. Peki dikkatleri üzerine çeken Halil Konakçı bu ülkede kadın haklarını en gür ses ile savunan kişi olmuştur.

Halil Konakçı Kadın Haklarını Savundu

Halil Konakçı kaç yaşında?

İlk kez Akit TV’de kendisi hakkında bazı bilgileri paylaşan Halil Konakçı doğum tarihini ve yaşını paylaşmadı. Halil Konakçı’nın 40 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor.

Halil Konakçı nereli?

Şu anda Ankara Melike Hatun Cami’nde imamlık görevini yapan Halil Konakçı Akit TV’de katıldığı programda İzmir’li doğduğunu söyledi.

Halil Konakçı hangi camide imamlık yapıyor?

En başta da söylediğimiz gibi Halil Konakçı Diyanet İşleri Bakanlığı’na bağlı olarak Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi olarak görev yapıyor. Son zamanlarda milli değerler ve dini değerler hakkında yaptığı açıklamalar ile popüler hale geldi.

Halil Konakçı evli mi?

Halil Konakçı ile yaşanan son olaylardan sonra dikkatler Halil Konakçı’nın özel hayatına çevrildi. Evli olup olmadığı bilinmeyen imam Halil Konakçı çocuğu var mı, Halil Konakçı bekar mı? gibi sorular da oldukça sık aranıyor. Ancak Halil Konakçı özel hayatı ile ilgili hiçbir bilgi paylaşmamıştır.

Halil Konakçı ne dedi?

Sezen Aksu’nun 2017’de çıkardığı ancak geçtiğimiz aylarda gündeme bomba gibi düşen ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısına da eleştiride bulunan Halil Konakçı Bursa Mihraplı Camii’nde ‘Burada söylemeye haya ediyorum ama bilin diye söylüyorum. Selam söyle o cahil Havva ve Ademe, şarkıymış bu. Sen kime cahil diyorsun ya!’ diyerek haklı bir eleştiride bulunmuştu. Daha sonrasında “Sokaklar kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor” diyerek kadınların giyim ve yaşam tarzından hoşnut olmadığını söyleyen imam Halil Konakçı, bu konunun TBMM gündemine getirilmesiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Kendisine tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer için paylaşımda bulunan Konakçı’nın, “CHP’li vekil acilen görevden alınmam için hakkımda meclise soru önergesi vermiş. Sahnedeki zaten çıplak olan şarkıcıyı ‘hoşumuza gitmedi daha da soyunmalısın’ diyen zihniyetin tesettür emrini anlamasını beklemek olmazdı zaten.” sözlerinden sonra ipler iyice gerildi. Bu hakaretlere sessiz kalmayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin “Hoca, seni hayallerinin ülkesine kavuşturacağım. Laik Cumhuriyetin ekmeğini yeme. Bunlar imam filan değil. Bunlar maaşlı çalışan. Kamu ahlakı olunca bunlar susar. Hırsızlık, yolsuzluk, çoluğa çocuğa tecavüz, kadın cinayeti, kul hakkı olunca ağızlarını bıçak açmaz. O anayasa orada durdukça ona uyacaksın. Sen devletin memurusun ya. O anayasaya uymaya mecbursun.’’ diyerek tepki gösterdi.

Halil Konakçı sosyal medya hesabı

Halil Konakçı’nın vaazlarını paylaştığı kendine ait bir Instagram hesabı vardır ancak bu hesaptaki paylaşımların talebeleri tarafından yapıldığına dair bilgilendirme söz konusudur. Dilerseniz halil_konakcii kullanıcı ismi ile Halil Konakçı’nın Instagram hesabını inceleyebilirsiniz.

Halil Konakçı Kimdir? Neler Söyledi… içeriği Konu Anlatımı sitesinden alıntıdır.



source https://konuanlatimi.net/halil-konakci-kimdir-neler-soyledi/

Yorumlar